24 listopada, odbyła się gala jubileuszowa z okazji 20-lecia istnienia hotelu InterContinental Warszawa. Galę poprowadzili Hubert Urbański i Monika Mikulska-Guźniczak, dyrektor PR-u i marketingu hotelu.
Wydarzenie zainaugurowała dyrektor generalna Intercontinental Warszawa, Britta Kutz. Swoje przemówienie rozpoczęła i zakończyła w języku polskim, który nie jest jej językiem ojczystym. W ten sposób wyraziła swoje uznanie dla miasta hotelu i podziękowała pracownikom za ich oddanie i lojalność wobec InterContinental Warszawa.
Gości witano wyjątkowym koktajlem Syrenka, stworzonym z okazji 20-lecia InterContinental Warszawa. Inspirowany legendą o Syrence Warszawskiej koktajl łączyć ma smaki przeszłości i teraźniejszości, oddając hołd dziedzictwu Warszawy i dwóm dekadom hotelu InterContinental.
Uczestnicy gali mieli okazję delektować się potrawami autorstwa Karola Okrasy i kucharzy z restauracji Platter oraz DownTown, kuchni bankietowej i +OneBar. Podczas kolacji serwowano m.in. ostrygi Fine de Claire Dawid Herve No. 2, arancini grzybowe z pudrem borowikowym, sarnę z jeżynami oraz jesiotra z suszonymi pomidorami i grzybami. Nad całością czuwał szef kuchni hotelu InterContinental Grzegorz Krupa. Wieczór zwieńczono urodzinowym tortem przy akompaniamencie „Happy Birthday” w wykonaniu Dominiki Gawędy. Wydarzenie uświetnił koncert gwiazdy wieczoru, zespołu Blue Café.
fot. Jacek Kurnikowski/AKPA