Z początkiem wakacji stanowisko szefa kuchni Focaccia Ristorante w warszawskim hotelu Bellotto objął jej dotychczasowy zastępca Norbert Szymul, zaś nowym szefem kuchni Pałacowej została Ewa Wojdanowicz. Goście mogą skosztować m.in. śródziemnomorskich przystawek, mięs i owoców morza, makaronów oraz włoskich deserów.
Norbert Szymul dotychczas pełnił funkcję zastępcy szefa kuchni obiektu. Z hotelem Bellotto związany jest od 2021 r. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w restauracjach Strefa, LIF, Wuw bar, Dzikie Pola czy Odkupienie Win. Według nowego szefa Focaccia Ristorante kuchnia ma być przyjemnością, musi być też być zdrowa, świeża i różnorodna.
Jestem pewny, że razem z moim fantastycznym zespołem stworzymy wiele niezapomnianych smaków i wyjątkowych chwil dla naszych gości – przekonuje Norbert Szymul.
Nowym szefem kuchni Pałacowej (cateringowej) została Ewa Wojdanowicz. Z obiektem związana od 2020 r. Swoje bogate doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w warszawskim hotelu Sheraton, restauracji Belvedere czy w Brytyjsko-Polskiej Akademii High School. W kuchni lubi eksperymentować i zdawać się na swoją intuicję, która wciąż skłania ją do poszukiwania nowych połączeń, pozwalających odkrywać wyraziste kompozycje smakowe.
Gotowanie to moja pasja od najmłodszych lat, wciąż odkrywam nowe smaki, dlatego w przygotowaniu posiłków stawiam na kreatywność i zmysłowość, która jest szczególnie ważna w organizacji wydarzeń – dodaje Ewa Wojdanowicz.