Rok zapowiada się ekscytująco. Wkracza na salony to, co uwielbiam: kolory, ale nie pstrokacizna – z entuzjazmem zapowiada Wojciech Rzepecki, Executive Pastry Chef, arcymistrz cukiernictwa, kawiarnia Doble Gdańsk i dodaje: – Żywe kolory, ale idące w stronę natury. Tak zwane „żarówy” robią się albo już są passe. Uwielbiam spójność kolorystyczną oraz detale, więc ten rok będzie ewidentnie mój.
Idziemy w stronę elegancji. Trend, który kształtuje się już kolejny rok, będzie kontynuowany, spójna kolorystyka, dbałość o szczegóły, dopracowanie każdego najmniejszego elementu, ale też klasyka. Jako że wszystko, co nas otacza, jest coraz droższe, to też oczekujemy więcej. Więcej od siebie, od klientów, a jednocześnie klienci od nas. Mija czas masówek. Detale tworzą całość i tych detali właśnie nam potrzeba – zauważa Wojciech Rzepecki. – Jakość to kolejne słowo klucz. Nasi goście wymagają od nas coraz więcej. Jeśli nie będzie jakości, nie będą do nas wracać – podsumowuje.
oprac. H. Handkowska