W kołobrzeskiej hali Milenium trwają targi wyposażenia obiektów noclegowych i gastronomicznych Gastro-Hotel. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
Targi te to możliwość spotkań pomiędzy osobami z branży HoReCa a wystawcami – czołowymi producentami i liderami rynku gastronomiczno-hotelarskiego oraz dla cukierni, piekarni i spa&wellness. Każdy odwiedzający znajdzie tu kompendium wiedzy o nowościach i trendach w wyposażaniu hoteli i restauracji m.in.: artykuły wyposażenia wnętrz, tapety, wykładziny, posadzki, lampy, tekstylia, środki czystości, urządzenia pralnicze, urządzenia gastronomiczne, porcelana, szkło barmańskie, artykuły spożywcze, półprodukty, nowinki techniczne i oprogramowanie, produkty i usługi w zakresie bezpieczeństwa i dostępu do pomieszczeń i budynków, rozwiązania automatyzacji procesów sprzedaży, komunikacji oraz logistyki.
Na scenie odbywają się pokazy kulinarne szefów kuchni z Euro-Toques Polska.
Tadeusz Czapla, szef kuchni w restauracji Pod Żaglami w Jastrzębiu Zdrój, laureat konkursów kulinarnych, sędzia kulinarny, master class ufs.
Lucyna Haluch, prezes fundacji Wiedza Umiejętność Rozwój w Gorlicach. Od roku w zarządzie Euro-Toques Polska. Kucharz, doradca kulinarny, trener gastronomiczny, egzaminator i juror kulinarny. Od 30 lat zajmuje się gastronomią która jest jej pasją życia.
Krzysztof Kaim, kucharz z wieloletnim stażem pracy. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w 2006 r. Prowadzi szkolenia kulinarne o tematyce „Kuchnie Świata”. Pracował jako kucharz, oraz szef kuchni w renomowanych restauracjach w Polsce oraz zagranicą m.in. w Anglii, Francji i Hiszpanii. Odbył staż: w restauracji Martin Berasategui *** Michelina-Hiszpania, następnie w restauracji Senses * Michelina- Warszawa, oraz staż w restauracji N 31- Roberta Sowy- Warszawa.
Natomiast na stoisku Selgros pokazy kulinarne, w trakcie których ekspert kulinarny Bartosz Peter zdrada gościom targowym sekrety swojej kuchni.
Szczegółowy program na www.gastro-hotel.pl
Wstęp na targi bezpłatny. Obowiązuje rejestracja: biuro@gastro-hotel.pl, biuro targów tel.: 785 929 205, targi@gastro-hotel.pl
Hala Milenium, ul. Łopuskiego 38
czwartek 18.04 godz. 10:00-17:00
piątek 19.04 godz. 10:00-15:00
TARGI Gastro-Hotel
Kołobrzeg Hala Milenium, ul. Łopuskiego 38
Fot. fb Targi Gastro-Hotel i Euro-Toques Polska