Dziczyzna w sosie czekoladowym, lody z boczkiem a może kawior z warzyw? Jesteście ciekawi jak smakują takie nietuzinkowe połączenia smaków?
Koniecznie wybierzcie się na Restaurant Week i spróbujcie najbardziej zaskakujących dań #SpozaKarty. Rezerwacje trwają w aplikacji (https://app.rclb.pl) i na https://RestaurantWeek.pl. Poniżej znajdziecie dania, które zdecydowanie warto spróbować. Jesienna edycja Restaurant Week potrwa do 26 września.
Kaczka w sosie z pędów sosny – Elixir by Dom Wódki (Warszawa
Wolno pieczona pierś kaczki, wiśnie w żelu, mus marchewki z wanilią, brukselka z orzechami, pieczony ziemniak z tymiankiem, sos z pędów sosny
Dziczyzna w sosie czekoladowym – Mood Food and Bar (Sosnowiec)
Dziczyzna w sosie czekoladowym, szafranowe spätzle, do tego włoska kapusta.
Gołąbki w liściach winogron – Osteria Wino&Smak (Białystok)
Włoskie gołąbki w liściach z winogron w sosie pomidorowym, purée z batatów z parmezanem
Koferyna w sosie teriyaki – Taki Pan Pstrąg (Łódź)
Filet z koryfeny marynowany w sosie teriyaki serwowany ze smażonym ryżem z orzechami nerkowca i sałatką z ogórka, cukinii i pomarańczy.
Smażone lody – Zest (Rzeszów).
Smażone lody o smaku mango, ganache kokosowy z czekoladą belgijską, puder pistacjowy, frużelina wiśniowa, tymianek.