Po dwuletniej przerwie ponownie spotkamy się w EXPO Kraków na Targach HORECA®/ GASTROFOOD/ ENOEXPO®. Jedna z najważniejszych imprez w Polsce integrująca branże hotelarską, gastronomiczną i winiarską odbędzie się w terminie 3-5 listopada br. W trakcie nowej odsłony targów nie zabraknie tematów związanych z aktualnymi wyzwaniami, ciekawych rozwiązań na prowadzenie biznesu, a przede wszystkim rozmów na żywo. Przed uczestnikami wartościowy program szkoleniowo-warsztatowy oraz możliwość spotkania ze znakomitymi szefami kuchni i ekspertami. Będzie to okazja do wymiany doświadczeń i spojrzenia na branżę HoReCa z innej perspektywy, po zmianach, które nastąpiły w 2020 roku.
Nowe strefy targowe
W ostatnich kilkunastu miesiącach firmy musiały stawić czoła nowym wyzwaniom: automatyzacji, digitalizacji, a także zagwarantowaniu bezpieczeństwa pracownikom w dobie pandemii. Bardzo istotne stało się skoncentrowanie i umacnianie biznesu na lokalnym rynku oraz jego rozwijanie w oparciu o regionalne zasoby. Dlatego podczas 28. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, 19. Targów Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 18. Międzynarodowych Targów Wina w Krakowie ENOEXPO® organizatorzy zapraszają do stref: rozwiązań IT w tym e-commerce, safety trends, produktów regionalnych, polskiego wina oraz polskich alkoholi rzemieślniczych.
Specjalne wydarzenia
Na targach zobaczymy wiele produktów i rozwiązań, które ułatwią optymalne prowadzenie biznesu hotelarskiego czy gastronomicznego. Będzie można wziąć udział w 3-dniowych warsztatach kulinarnych, które poprowadzą znani szefowie kuchni, a także podziwiać zmagania kucharzy w eliminacjach do najbardziej prestiżowego międzynarodowego konkursu gastronomicznego. Kolejna polska selekcja Bocuse d’Or Poland 2021 odbędzie się 4 listopada na Targach HORECA®.
„Nie mieliśmy żadnych wątpliwości, aby ponownie gościć Bocuse d’Or Poland w naszych progach. Tej rangi wydarzenie zawsze jest magnesem do promocji targów, polskiej sceny kulinarnej i krakowskiej gastronomii. Cieszymy się bardzo, że to wielkie kulinarne widowisko odbędzie się podczas tegorocznych Targów HORECA®, dziękujemy za zaufanie zarządu i szefów kuchni Bocuse d’Or Poland. Zrobimy wszystko, żeby to było niezapomniane show również w tym roku” – zapowiada Grażyna Grabowska prezes zarządu Targi w Krakowie Sp. z o.o.
Spotkania brokerskie na targach
Formuła spotkań brokerskich to efektywny, tani i wygodny sposób na poznanie wielu potencjalnych partnerów biznesowych w jednym miejscu i czasie. W związku z tym Targi HORECA® połączyły siły z Centrum Transferu Technologii Politechniki Krakowskiej by móc zaproponować uczestnikom targów dodatkowy bonus i umożliwić wszystkim chętnym udział w międzynarodowych spotkaniach handlowych. Ze względu na obostrzenia w różnych krajach odbędą się one w formie hybrydowej – online (3-16.11.2021) oraz na miejscu w EXPO Kraków w czasie targów (3-5.11.2021). Spotkania B2B są kierowane do przedstawicieli branż: spożywczej, winiarskiej, HoReCa, cukierniczej. Firmy zainteresowane udziałem mają możliwość zarejestrowania swoich profili i umawiania się poprzez specjalną platformę internetową. Co istotne matchmaking biznesowy jest darmowy, a uczestnicy mogą liczyć na pomoc na każdym etapie współpracy. Więcej na temat tego projektu można znaleźć pod adresem: https://horeca-gastrofood-enoexpo-2021.b2match.io/.
Wstęp na Targi HORECA®/GASTROFOOD/ ENOEXPO® 2021 jest bezpłatny. Natomiast ze względu na restrykcje pandemiczne obowiązuje rejestracja gości, której należy dokonać na stronach www.horeca.krakow.pl lub www.enoexpo.krakow.pl.