Targi Gastro-Hotel w Kołobrzegu

Aktualności

Targi Gastro-Hotel w Kołobrzegu

03 marca 2023

8 – 10 marca w Kołobrzegu odbędą się Targi Gastro-Hotel.

Targi te przeznaczone są dla właścicieli i menadżerów hoteli, kasyn, restauracji, spa, pensjonatów, barów, hurtowni, cukierni, piekarni, ośrodków wypoczynkowych, kawiarni, stołówek szkolnych, przedszkolnych, szpitalnych, klubów, firm cateringowych, domków letniskowych, architektów, pracowni projektowych i innych.

Pokazy kulinarne:
Zapraszamy na pokazy kulinarne kucharzy z Euro Toques Polska:

Kucharze którzy wykonają pokazy:

  • Monika Zabłońska
  • Lucyna Haluch
  • Jerzy Czapla
  • Marek Namysłowski
  • Leszek Muzolf
  • Daniel Żurkowski
  • Przemysław Zwański

Pokazy

  • Desery na wiosnę, lato z sosami z nasionami chia
  • Parzenie herbaty na wiosnę i lato
  • Ciasta na bazie herbaty Butterfly
  • Desery z czekoladą
  • Praliny z kaszy jaglanej gotowane w herbacie
  • Desery z gruszki i płatków orkiszowych z serem lazur
  • Tartaletki ze szpinakiem i cebulą marynowana w dzikiej pomarańczy
  • Fociaccia z mąki orkiszowej z ziołami
  • Wypiek chlebka proteinowego z dużą ilością słonecznika
  • Mięso wieprzowe z marynowanymi pędami sosny
  • Warkocze z indyka na 3 różnych sosach w tym na sosie z rajskich jabłek, oraz z serów Lazur

Kołobrzeg 8-10 marca 2023 hala Milenium

 

środa 8 marca 2023 10:00 – 17:00

10:00 – otwarcie targów
10:30 – pokaz kulinarny Euro Toques Polska
11:00 – szkolenie* Gospodarka magazynowa – LIFO, FIFO i „UFO’ – moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP, członek Rady i Zarządu IGHP oraz prezes zarządu Grand Baltic sp. z o.o.
13:00 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
15:00 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
17:00 – zakończenie targów

 

czwartek 9 marca 2023 10:00 – 17:00

10:00 –otwarcie targów
10:30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
11:30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
13:30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
17:00 – zakończenie targów

 

piątek 10 marca 2023 10:00 – 15:00

10:00 –otwarcie targów
10:00 – szkolenie* Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP, członek Rady i Zarządu IGHP oraz prezes zarządu Grand Baltic sp. z o.o.
11:30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
12:00 konkurs dla Wystawców RSTU nagroda Produkt Prohotel dla producenta/dystrybutora produktu najbardziej użytecznego i przyjaznego w hotelarstwie i gastronomii. Komisja konkursowa Zarząd Regionalnego Stowarzyszenia Turystyczno Uzdrowiskowego
12.30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
15:00 – zakończenie targów

Pokazy kulinarne Stowarzyszenia Euro Toques Polska
Gotują dla Państwa szefowie kuchni: Monika Zabłońska, Lucyna Haluch, Jerzy Czapla, Marek Namysłowski, Leszek Muzolf, Przemysław Zwański, Daniel Żurkowski

  • Desery na wiosnę, lato z sosami z nasionami chia
  • Parzenie herbaty na wiosnę i lato
  • Ciasta na bazie herbaty Butterfly
  • Desery z czekoladą
  • Praliny z kaszy jaglanej gotowane w herbacie
  • Fociaccia z mąki orkiszowej z ziołami
  • Wypiek chlebka proteinowego z dużą ilością słonecznika
  • Mięso wieprzowe z marynowanymi pędami sosny
  • Warkocze z indyka na 3 różnych sosach w tym na sosie z rajskich jabłek, oraz z serów Lazur
  • Tartaletki ze szpinakiem i cebulą marynowaną w dzikiej pomarańczy

* Podane godziny są orientacyjnymi. Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów
UWAGA Szkolenia- środa i piątek – rejestracja obowiązkowa!