8 – 10 marca w Kołobrzegu odbędą się Targi Gastro-Hotel.
Targi te przeznaczone są dla właścicieli i menadżerów hoteli, kasyn, restauracji, spa, pensjonatów, barów, hurtowni, cukierni, piekarni, ośrodków wypoczynkowych, kawiarni, stołówek szkolnych, przedszkolnych, szpitalnych, klubów, firm cateringowych, domków letniskowych, architektów, pracowni projektowych i innych.
Pokazy kulinarne:
Zapraszamy na pokazy kulinarne kucharzy z Euro Toques Polska:
Kucharze którzy wykonają pokazy:
- Monika Zabłońska
- Lucyna Haluch
- Jerzy Czapla
- Marek Namysłowski
- Leszek Muzolf
- Daniel Żurkowski
- Przemysław Zwański
Pokazy
- Desery na wiosnę, lato z sosami z nasionami chia
- Parzenie herbaty na wiosnę i lato
- Ciasta na bazie herbaty Butterfly
- Desery z czekoladą
- Praliny z kaszy jaglanej gotowane w herbacie
- Desery z gruszki i płatków orkiszowych z serem lazur
- Tartaletki ze szpinakiem i cebulą marynowana w dzikiej pomarańczy
- Fociaccia z mąki orkiszowej z ziołami
- Wypiek chlebka proteinowego z dużą ilością słonecznika
- Mięso wieprzowe z marynowanymi pędami sosny
- Warkocze z indyka na 3 różnych sosach w tym na sosie z rajskich jabłek, oraz z serów Lazur
Kołobrzeg 8-10 marca 2023 hala Milenium
środa 8 marca 2023 10:00 – 17:00
10:00 – otwarcie targów
10:30 – pokaz kulinarny Euro Toques Polska
11:00 – szkolenie* Gospodarka magazynowa – LIFO, FIFO i „UFO’ – moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP, członek Rady i Zarządu IGHP oraz prezes zarządu Grand Baltic sp. z o.o.
13:00 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
15:00 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
17:00 – zakończenie targów
czwartek 9 marca 2023 10:00 – 17:00
10:00 –otwarcie targów
10:30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
11:30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
13:30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
17:00 – zakończenie targów
piątek 10 marca 2023 10:00 – 15:00
10:00 –otwarcie targów
10:00 – szkolenie* Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP, członek Rady i Zarządu IGHP oraz prezes zarządu Grand Baltic sp. z o.o.
11:30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
12:00 konkurs dla Wystawców RSTU nagroda Produkt Prohotel dla producenta/dystrybutora produktu najbardziej użytecznego i przyjaznego w hotelarstwie i gastronomii. Komisja konkursowa Zarząd Regionalnego Stowarzyszenia Turystyczno Uzdrowiskowego
12.30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
15:00 – zakończenie targów
Pokazy kulinarne Stowarzyszenia Euro Toques Polska
Gotują dla Państwa szefowie kuchni: Monika Zabłońska, Lucyna Haluch, Jerzy Czapla, Marek Namysłowski, Leszek Muzolf, Przemysław Zwański, Daniel Żurkowski
- Desery na wiosnę, lato z sosami z nasionami chia
- Parzenie herbaty na wiosnę i lato
- Ciasta na bazie herbaty Butterfly
- Desery z czekoladą
- Praliny z kaszy jaglanej gotowane w herbacie
- Fociaccia z mąki orkiszowej z ziołami
- Wypiek chlebka proteinowego z dużą ilością słonecznika
- Mięso wieprzowe z marynowanymi pędami sosny
- Warkocze z indyka na 3 różnych sosach w tym na sosie z rajskich jabłek, oraz z serów Lazur
- Tartaletki ze szpinakiem i cebulą marynowaną w dzikiej pomarańczy
* Podane godziny są orientacyjnymi. Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów
* UWAGA Szkolenia- środa i piątek – rejestracja obowiązkowa!