Szparagowe menu w Da Grasso

Aktualności

Szparagowe menu w Da Grasso

Dwa miesiące to naprawdę krótki czas, by w pełni delektować się smakiem szparagów. Jednak warto po nie sięgnąć nie tylko dla rozkoszy kulinarnych, lecz także ze względu na ich korzyści zdrowotne. Szparagi to przede wszystkim warzywa bogate w składniki odżywcze, obfitujące w błonnik i posiadające właściwości przeciwzapalne.

Wiosenne propozycje od Da Grasso

Polacy uwielbiają warzywa sezonowe, a w okresie wiosennym niekwestionowanym kulinarnym hitem są szparagi, które możemy uznać za kulinarne dobro narodowe. Chcemy, aby nasi goście wciąż mogli sięgać po pyszne jedzenie z naszych restauracji, a jednocześnie mogli odkrywać nowe możliwości wykorzystania szparagów. Stało się to inspiracją do przygotowania nowego menu sezonowego, które z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym klientom – mówi Cezary Powała, specjalista ds. kreacji menu i szkoleń Da Grasso.

Wiosenne zmiany są również rezultatem wyjątkowej współpracy. Da Grasso to pierwsza sieć gastronomiczna, która weszła we współpracę z Tymbark Just Plants – nowym graczem na rynku napojów roślinnych – oferującym jakościowe napoje na bazie polskiego owsa, z prostym składem, bez dodatku cukru, wzbogacone wapniem oraz witaminami D i B12. Sieć wykorzystuje produkty do przygotowania propozycji z menu.

Cieszymy się, że jesteśmy pionierami w tym zakresie, jednocześnie wpisując się w trendy zdrowszego odżywiania i wegetariańskiego stylu życia, który praktykuje coraz większa grupa konsumentów. To również element nowego Da Grasso, które zachęca do kulinarnych eksperymentów, poszukiwania inspiracji i ulubionych połączeń smakowych oraz czerpania radości z jedzenia – komentuje Michał Kaźmierczak, kierownik działu marketingu i sprzedaży.