Rusza Fine Dining Week

Aktualności

Rusza Fine Dining Week

5 lipca rusza festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week i potrwa do 31 lipca. Tegoroczne hasło to #NowaGościnność. Festiwal sztuki restauracyjnej dostępny będzie w niemal stu najlepszych restauracjach premium w całej Polsce. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Nowa edycja Festiwalu – to opowieść o nowej gościnności, która obok doskonałych dań i kunsztu szefów kuchni determinuje całe doświadczenie kulinarne w Restauracji. #NowaGościnność to profesjonalna, ale przede wszystkim, przyjacielska i relacyjna obsługa. To pełnia doświadczenia, dzięki której gość czuje, że wizyta w Restauracji jest karmieniem emocji na każdym poziomie – talerza, atmosfery, obsługi. Gość jest najważniejszy.

Festiwal Fine Dining Week odbędzie się w największych regionach Polski: Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie, Wrocławiu, oraz na Śląsku, w Szczecinie i Łodzi. W ramach Festiwalu odwiedzić można najlepsze restauracje premium w Polsce, zarówno z półki fine dining, jak i ambitnych i aspirujących restauracji ze świetnym produktem i warsztatem. Swoje popisowe menu przygotuje blisko 100 restauracji – wśród nich poznański Dram Bar: Cocktails & Kitchen, krakowska Albertina Food&Wine, śląski Bluebell by Natura Residence **** (Siewierz), Karkut w Szczecinie, trójmiejska Niesztuka, stołeczna La Rotisserie oraz OKWineBar we Wrocławiu. Pełna lista restauracji na FineDiningWeek.pl.

Na gości czekają doświadczenia restauracyjne dostępne w specjalnych  festiwalowych cenach: 3 dania + amuse-bouche + koktajl, 5 dań + amuse-bouche + koktajl, oraz większe, rozbudowane menu. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w Restauracji podczas Fine Dining Week jest przewidziana na 120 minut.