Nowe możliwości i nowe oferty restauracji w Calisia One

Aktualności

Nowe możliwości i nowe oferty restauracji w Calisia One

Restauracje z kaliskiego konceptu gastronomicznego Calisia One nie poddają się skutkom pandemii. Stale stawiają na podnoszenie kwalifikacji i proponują nowe pozycje w kartach.

Pandemia nie zatrzymuje działań ambitnych restauratorów. W Kampai Sushi odbędzie się czterodniowe szkolenie, które poprowadzi doświadczony warszawski sushi master Aliaksandr Pryhun. Od 15 do 18 kwietnia będzie uczył o owocach morza i sposobach na najlepsze ocenienie ich jakości, bowiem każdy produkt wpływa na finalny efekt i doznania smakowe.

W sztukę robienia sushi jest również wpisany szacunek dla wszystkich składników i ich optymalne wykorzystanie, stąd w planie szkolenia znalazła się także m.in. technika ostrzenia noży oraz sprawnego rozbioru ryb, jak i praktyka różnorodnych form podania. Efektem szkolenia będą nowe kompozycje smaków.

Podczas szkolenia przygotujemy zupełnie nowe rolki. Dostępne będą propozycje z sezonowymi, zielonymi szparagami, zaskakujące połączenie z bakłażanem, a także wspaniała selekcja świeżych ryb. Cały czas się rozwijamy, aby dostarczać naszym gościom najwspanialszych przeżyć – podkreśla Katarzyna Owczarek, managerka konceptów zlokalizowanych w Calisia One.

Miłośników win ucieszy informacja, że restauracja Chleb i Wino zdecydowała się na poszerzenie oferty. Już wkrótce dostępna będzie selekcja win wzbogacona o włoskie i aromatyczne Pinot Grigio Dessimis, jak i szereg nowości prosto z francuskiej Loary. Co więcej, restauracja przygotowuje nową kartę dań, uwzględniająca pełne smaku, sezonowe produkty.

Mamy ogromną nadzieję, że już wkrótce, gdy będzie to bezpieczne, przywitamy gości w patio Calisia One. To miejsce szczególne, które pozwala gościom łączyć zamówienia z dowolnego konceptu. Jeśli ktoś ma ochotę na rolkę z łososiem z Kampai Sushi, a do tego chce zamówić kieliszek wina z Chleb i Wino – nic prostszego. Stawiamy na wygodę naszych gości i już nie możemy się doczekać, aż znów będziemy mogli ich przyjąć i zabrać w kulinarną podróż – dodaje Katarzyna Owczarek.