12 lutego rusza nowa restauracja w Zakopanem – Restauracja Marilor. Jest to autorska propozycja nowoczesnej i lekkiej kuchni polskiej z nutą światowych inspiracji i bogactwem lokalnych składników.
Jasne wnętrza pełne zakopiańskiej historii, z nowoczesnym sznytem i niezobowiązująca atmosferą wręcz emanują dobrą energią i zapraszają, by znaleźć radość ze wspólnych chwil przy doskonałym jedzeniu. Wnętrze restauracji pełne jest zakopiańskich akcentów – starych plakatów czy widocznych na głównej ścianie reprodukcji obrazów Zofii Stryjeńskiej, nawiązujących do klimatu zabytkowej Willi Marilor i jej długiej historii. Zakopiański klimat, przyjazna atmosfera i świetna obsługa tworzą miejsce, gdzie z przyjemnością spotkacie się z przyjaciółmi czy rodziną na lunchu, niedzielnym obiedzie lub wykwintnej kolacji z kieliszkiem idealnie dobranego wina.
W menu znajdą się lekkie dania z jagnięciny, ryb, najlepszego polskiego drobiu czy specjalnej sezonowanej wołowiny. Na uwagę zasługują Tapasy – komponowane każdego dnia z najlepszych, regionalnych składników. W karcie zadbano też o propozycje dań dla wegetarian. Doskonałe wina i pyszne desery, w tym własnej roboty domowe lody czy eklerki, będą doskonałym dopełnieniem posiłku.
W restauracji Marilor zapach wypiekanego na miejscu chleba zaprasza, by poczuć się jak w domu. Chleb będzie można kupić na miejscu dla siebie lub przywieźć jako prezent z podróży do Zakopanego.