Mariusz Zawadzki został Kreatorem Roku 2021

Aktualności

Mariusz Zawadzki został Kreatorem Roku 2021

16 listopada, po burzliwych naradach jury konkursowego oraz po przeliczeniu głosów uczestników konferencji Made For Restaurant – Creators, organizatorzy konkursu o stypendium biznesowe, podali wyniki i nazwiska zwycięzców. Pierwszym Kreatorem 2021 Roku został TOP Restaurator – Mariusz Zawadzki z restauracji Mondo, Vinegre, Tapas i Officyna w Trójmieście.

To do niego trafi już wkrótce stypendium finansowe Made For Restaurant, czyli 5 tys. zł w gotówce, 2 tys. zł w bonach zakupowych do Selgros Cash&Carry, roczny abonament na system do rezerwacji stolików – MojStolik.pl, wraz z nowym tabletem oraz wsparciem marketingowym. Ponadto zwycięzca będzie miał możliwość uczestniczyć w studiach podyplomowych HORECA Menedżer na Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie.

Nagrody specjalne otrzymali restauratorzy z kolejnych polskich miast: Paweł Zyner z restauracji Anatewka w Łodzi – wygrał wyprawę kulinarną do Krakowa dla dwóch osób od Miasta Krakowa – Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019, zaś Daniel Pawełek z Ferment Group (restauracje Koneser Grill, Kieliszki na Próżnej, Rozbrat 20, Le Braci i Butchery & Wine w Warszawie) oraz Ewa Voelkel-Krokowicz z restauracji Concordia Taste w Poznaniu – wygrali spektakl teatralny, nocne zwiedzanie Teatru im. Juliusza Słowackiego w Krakowie oraz kolację w restauracji od Miasta Krakowa dla dwóch osób.