Listopadowe wydanie Poradnika Restauratora w wersji papierowej trafia od początku miesiąca do przedstawicieli branży HoReCa w całym kraju.
Zapraszamy do zapoznania się z materiałem o rzeczywistej liczbie funkcjonujących w Polsce placówek gastronomicznych na podstawie danych Głównego Urzędu Statystycznego (s.6), a także felietonem Łukasza Warzechy pt. „Nakład kontrolowany” musi oznaczać rzetelność i przejrzystość”.
Warto przeczytać rozmowę z Mateuszem Suligą, szefem kuchni restauracji Artesse w Hotelu H15 Luxury Palace w Krakowie (s.14) oraz artykuł „Ekologia w Zatoce Gdańskiej a HoReCa, cz.2″ – odpowiedź władz miasta Gdyni, Gdańska i Ministerstwa Klimatu i Środowiska” (s.8).
Na naszych łamach nie zabrakło również artykułów poradniczych m.in. „Gęsina nie tylko na Św. Marcina” (s.26) „Niedoceniana kuchnia polska” (s.27) czy „Eventy odpowiedzialne społecznie – dlaczego warto robić” (s.30).
Polecamy popularne działy, takie jak nowości oraz kampanie i promocje.
Miłej lektury ze świata HoReCa!