Kuchnia wegańska przyciąga swoją kreatywnością i różnorodnością smaków. Kucharze wegańscy eksperymentują z różnymi składnikami roślinnymi, tworząc aromatyczne dania. Konkurs kuchni wege Złoty Karczoch to zawody dedykowane wszystkim tym, którzy chcą zmieniać branżę gastro i kreować nowe smaki w swoich lokalach. Zwycięska restauracja otrzyma statuetkę Złotego Karczocha , a osoba biorąca udział w konkursie atrakcyjne nagrody.
Zapraszamy do udziału wszystkie restauracje posiadające w swoim menu dania kuchni wegańskiej.
Zasady konkursu
- Konkurs jest kierowany do restauracji z terenu całej Polski specjalizujących się w daniach kuchni wegańskiej
- Celem głównym konkursu jest promocja kuchni wegańskiej oraz lokali gastronomicznych specjalizujących się w niej
- Warunkiem podstawowym jest dokonanie zgłoszenia za pomocą formularza dostępnego poniżej wraz z napisaną recepturą oraz przepisem potwierdzającymi wegański skład potraw oraz z załączonymi zdjęciami wykonywanych potraw.
- UWAGA ! – termin nadsyłania zgłoszeń upływa z dniem 25 stycznia 2024 r.
- Lokale gastronomiczne zakwalifikowane do konkursu (max. 20 lokali) otrzymają odpowiedź o dopuszczeniu do udziału w konkursie do dnia 12 lutego 2024
- W przypadku zgłoszenia więcej niż 20 lokali Organizator zastrzega sobie prawo powołania Jury selekcyjnego, które to na podstawie nadesłanych zdjęć i przepisów zadecyduje o dopuszczeniu do udziału w konkursie
- Finały konkursu odbędą się dnia 20 marca 2024 r. w Warszawie podczas GastroTargów SMAKKi.