Już dzisiaj poznamy laureatów Hermesa „Poradnika Restauratora” 2017

Aktualności

Już dzisiaj poznamy laureatów Hermesa „Poradnika Restauratora” 2017

11 maja 2017

Wielkimi krokami zbliża się XIX Ogólnopolskie Spotkanie Producentów oraz Handlowców branży FMCG i HoReCa. Podobnie jak w latach ubiegłych kulminacyjnym punktem spotkania jest uhonorowanie prestiżowymi statuetkami „Poradnika Restauratora” najbardziej aktywnych osób i firm w branży HoReCa. W minionych latach Hermesami uhonorowaliśmy już niemal 50 osobowości.

O tym, kto je otrzyma nie decydują ani inspektorzy, ani anonimowe ankiety, ale ci, którzy najlepiej wiedzą, jak wygląda praca w gastronomii, jak smakować powinny dania, które trendy kulinarne są w danym sezonie najbardziej wartościowe – laureaci Hermesa „Poradnika Restauratora” z lat poprzednich, oddając swoje głosy na nominowanych do nagrody. Przypominamy także, że nagroda Hermesa nie jest uzależniona od jakichkolwiek opłat i licencji.

Kto w tym roku wyjdzie z naszej Gali ze statuetką Hermesa Poradnika Restauratora 2017? O tym dowiemy się już dzisiaj podczas wieczornej uroczystości w poznańskiej Auli Artis.

Nominacje do statuetki Poradnika Restauratora 2017

Restauracja z renomą:

1. Restauracja Memo w Bydgoszczy – Szef Kuchni Rafał Godziemski

2. Restauracja Manana Bistro&Wine Bar w Chorzowie – Szef Kuchni Przemysław Błaszczyk

3. Restauracja Krew & Woda w Gdyni – Szef Kuchni Mariusz Pieterwas

4. Restauracja L’Enfant Terrible w Warszawie – Szef Kuchni Michał Bryś

5. Restauracja Wodna Wieża Steampunk Restaurant w Pszczynie – Szef Kuchni Szymon Bracik

Restauracja z tradycją :

1. Restauracja Tatarska Jurta w Kruszynianach – Szef Kuchni Dżenneta Bogdanowicz

2. Karczma Stara Kuźnia w Miłkach – Szef Kuchni Patrycja Wąsiakowska

3. Starka, Opole – Szef Kuchni Iwona Cebula

4. Karczma Góralska Gazdówka w Żołędowie – Szef Kuchni Tomasz Knajdek

5. Zielony Piec – Restauracja w Leśnej – Szef Kuchni Gracjan Groberski

Restauracja hotelowa:

1. Restauracja Werbena w Herbarium Hotel & SPA w Chomiąży Szlacheckiej – Szef Kuchni Dominik Narloch

2. Restauracja Morskie Oko w Hotel BUKOVINA w Bukowinie Tatrzańskiej – Szef Kuchni Sylwester Lis

3. Restauracja Flavoria w Andersia Hotel w Poznaniu – Szef Kuchni Tomasz Różański

4. Restauracja Wzorcownia by Wiesław Bober w Fabryka Wełny Hotel & Spa w Pabianicach – Szef Kuchni Wiesław Bober

5. Restauracja Kolumnowa w Hotel Zamek Gniewi w Gniewie – Szef Kuchni Mariusz Gachewicz

Kawiarnie / lodziarnie / cukiernie:

1. Mariaż Patisserie w Słupsku – Aleksandra Gostomska i Paweł Ignaciuk

2. Cukiernia Pawlova w Luboniu – Paweł Mieszała

3. UMAM w Gdańsku – Krzysztof Ilnicki

4. La Bomboniera w Warszawie – Pasquale Melillo

5. El Papa – Cafe Hemingway w Świnoujściu – Elżbieta Łapińska

Sieci gastronomiczne:

1. Costa Coffee Polska

2. Biesiadowo

3. Subway

4. GastroMall

5. North Fish