Wielkimi krokami zbliża się XIX Ogólnopolskie Spotkanie Producentów oraz Handlowców branży FMCG i HoReCa. Podobnie jak w latach ubiegłych kulminacyjnym punktem spotkania jest uhonorowanie prestiżowymi statuetkami „Poradnika Restauratora” najbardziej aktywnych osób i firm w branży HoReCa. W minionych latach Hermesami uhonorowaliśmy już niemal 50 osobowości.
O tym, kto je otrzyma nie decydują ani inspektorzy, ani anonimowe ankiety, ale ci, którzy najlepiej wiedzą, jak wygląda praca w gastronomii, jak smakować powinny dania, które trendy kulinarne są w danym sezonie najbardziej wartościowe – laureaci Hermesa „Poradnika Restauratora” z lat poprzednich, oddając swoje głosy na nominowanych do nagrody. Przypominamy także, że nagroda Hermesa nie jest uzależniona od jakichkolwiek opłat i licencji.
Kto w tym roku wyjdzie z naszej Gali ze statuetką Hermesa Poradnika Restauratora 2017? O tym dowiemy się już dzisiaj podczas wieczornej uroczystości w poznańskiej Auli Artis.
Nominacje do statuetki Poradnika Restauratora 2017
Restauracja z renomą:
1. Restauracja Memo w Bydgoszczy – Szef Kuchni Rafał Godziemski
2. Restauracja Manana Bistro&Wine Bar w Chorzowie – Szef Kuchni Przemysław Błaszczyk
3. Restauracja Krew & Woda w Gdyni – Szef Kuchni Mariusz Pieterwas
4. Restauracja L’Enfant Terrible w Warszawie – Szef Kuchni Michał Bryś
5. Restauracja Wodna Wieża Steampunk Restaurant w Pszczynie – Szef Kuchni Szymon Bracik
Restauracja z tradycją :
1. Restauracja Tatarska Jurta w Kruszynianach – Szef Kuchni Dżenneta Bogdanowicz
2. Karczma Stara Kuźnia w Miłkach – Szef Kuchni Patrycja Wąsiakowska
3. Starka, Opole – Szef Kuchni Iwona Cebula
4. Karczma Góralska Gazdówka w Żołędowie – Szef Kuchni Tomasz Knajdek
5. Zielony Piec – Restauracja w Leśnej – Szef Kuchni Gracjan Groberski
Restauracja hotelowa:
1. Restauracja Werbena w Herbarium Hotel & SPA w Chomiąży Szlacheckiej – Szef Kuchni Dominik Narloch
2. Restauracja Morskie Oko w Hotel BUKOVINA w Bukowinie Tatrzańskiej – Szef Kuchni Sylwester Lis
3. Restauracja Flavoria w Andersia Hotel w Poznaniu – Szef Kuchni Tomasz Różański
4. Restauracja Wzorcownia by Wiesław Bober w Fabryka Wełny Hotel & Spa w Pabianicach – Szef Kuchni Wiesław Bober
5. Restauracja Kolumnowa w Hotel Zamek Gniewi w Gniewie – Szef Kuchni Mariusz Gachewicz
Kawiarnie / lodziarnie / cukiernie:
1. Mariaż Patisserie w Słupsku – Aleksandra Gostomska i Paweł Ignaciuk
2. Cukiernia Pawlova w Luboniu – Paweł Mieszała
3. UMAM w Gdańsku – Krzysztof Ilnicki
4. La Bomboniera w Warszawie – Pasquale Melillo
5. El Papa – Cafe Hemingway w Świnoujściu – Elżbieta Łapińska
Sieci gastronomiczne:
1. Costa Coffee Polska
2. Biesiadowo
3. Subway
4. GastroMall
5. North Fish