Jakub Żymelski z początkiem roku objął stanowisko szefa kuchni w Willi Berlińskiej w Nielęgowie.
– Po 6 latach kończę współpracę z Hotelem Antonińska w Lesznie. Był to czas pełen pasji, ambicji, determinacji… wzlotów i upadków. Chciałyby podziękować Antonińskiej za możliwość rozwoju i realizacji wyznaczonych przez siebie celów oraz za zaufanie jakim mnie obdarzyliście. Dziękuję za ludzi z którymi mogłem pracować oraz za wspaniałych gości, dla których miałem przyjemność gotować – mówi.
Jakub od lat zaraża swoją miłością do gotowania i fine diningu. Gotując według autorskich przepisów, stawia na najwyższą jakość, innowacyjność oraz smak, który zachwyca nawet najbardziej wymagających gości.
Jakub Żymelski:
młody, ambitny kucharz z imponującym dorobkiem
nominacja do Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora 2024 w kategorii Kucharz Młodego Pokolenia,
staż w Bottiglieria 1881, restauracji odznaczonej dwoma gwiazdkami Michelin,
zwycięzca Konkursu Wielkopolski Kucharz Roku 2024,
II miejsce na Kulinarnym Pucharze Polski 2023,
zdobywca tytułu Mistrza Polski w Dziczyźnie 2022.
źródło: fb Jakub Żymelski
oprac. H. Handkowska