Do 13 sierpnia, zamiast 31 lipca potrwa Fine Dining Week. Hasłem tegorocznej edycji jest #nowagościnność, którą organizatorzy definiują, jako połączenie profesjonalizmu i najwyższej jakości z przyjacielską obsługą. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni. Festiwal odbywa się w Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie, Wrocławiu oraz na Śląsku, w Szczecinie i Łodzi. Wśród restauracji znajdziemy m.in.: poznański Dram Bar Cocktails & Kitchen, śląski Bluebell by Natura Residence (Siewierz), Karkut w Szczecinie, trójmiejska Niesztuka, stołeczna La Rotisserie oraz OKWineBar we Wrocławiu.
Pełna lista restauracji na stronie www.FineDiningWeek.pl.
Jesienna edycja Restaurant Week już 11 października – 26 listopada.
Kody zniżkowe na Fine Dining Week
Organizatorzy festiwalu udostępnili kody, dzięki którym rezerwacji można dokonać jeszcze taniej:
– 3DNI25PLN – kod daje -25 zł na rezerwacje w poniedziałki, wtorki i środy
– GRUPA50PLN – kod daje -50 zł na rezerwację dla 5 i więcej osób.