Finał TOP CHEF w restauracji Popeyes

Aktualności

Finał TOP CHEF w restauracji Popeyes

18 lutego w szczecińskiej restauracji Popeyes odbył się finał tegorocznego konkursu kulinarnego TOP CHEF organizowanego przez Centrum Opieki nad Dzieckiem. Jego uczestnikami było siedmioro finalistów wyłonionych w pierwszym etapie konkursu, a przewodniczącą jury została Justyna Wełna, na co dzień kierująca restauracją Popeyes w Szczecinie.  

Tegoroczny konkurs TOP CHEF odbywał się w dwóch etapach: pierwszy miał miejsce w styczniu w siedzibie Centrum Opieki nad Dzieckiem im. Konstantego Maciejewicza w Szczecinie. Wzięło w nim udział ponad 40 uczestników, spośród których jury wyłoniło finałową siódemkę. Drugi etap zrealizowano w restauracji Popeyes w szczecińskim Centrum Galaxy, przy Al. Wyzwolenia 18. Najpierw finaliści weszli do kuchni, by przyglądać się, jak powstają słynne, soczyste kurczaki w chrupiącej panierce, w przyprawach w luizjańskim stylu, by potem samodzielnie przygotować autorskie kanapki inspirowane nowoorleańską kuchnią Popeyes. Zwycięzca przygotował kanapkę z kurczakiem w stylu azjatyckim okraszoną wieloma autorskimi dodatkami. Jury obradowało pod przewodnictwem Justyny Wełny managerki szczecińskiej restauracji Popeyes.  

 

Współpracę naszej marki z konkursem TOP CHEF zainicjowała kierowniczka szczecińskiej restauracji Popeyes, Justyna  Wełna, która od lat angażuje się w to wydarzenie. Nawet przez chwilę nie wahaliśmy się, bo bardzo nam się spodobał ten pomysł i jesteśmy dumni, że mamy na swoim pokładzie ludzi z taką pasją, i że  dzięki temu wspólnie możemy pomóc dzieciom z placówek opiekuńczo – wychowawczych wchodzących w skład Centrum Opieki nad Dzieckiem w Szczecinie – mówi Kamila Węcka, Marketing Manager Popeyes w Polsce. – Popeyes chętnie wspiera lokalne inicjatywy, zwłaszcza te związane z gotowaniem i kreatywnością w kuchni. Z niecierpliwością czekaliśmy na receptury dań młodych kucharzy, którzy w konkursie mieli wykorzystać nasze produkty, tworząc swoje autorskie sosy. I warto było czekać, bo ich kreatywność i talent kulinarny pozytywnie nas zaskoczyły – dodaje Węcka. 

 

Bardzo cieszymy się, że w tegorocznej edycji Top Chef wsparła nas nowo otwarta restauracja Popeyes ze swoimi oryginalnymi produktami. Nasi wychowankowie zawsze z niecierpliwością wyczekują konkursu kulinarnego, który także cieszy się dużym zainteresowaniem samych wychowawców, chętnie angażujących się w ten projekt – mówi Sławomir Kremer pomysłodawca konkursu. 

 

Konkurs TOP CHEF organizowany jest cyklicznie. W inicjatywie biorą udział dzieci z placówek opiekuńczo-wychowawczych wchodzących w skład Centrum Opieki nad Dzieckiem w Szczecinie.  

źródło: materiał prasowy