Hochland Professional zaprasza na Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów

Aktualności

Hochland Professional zaprasza na Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów

Już 12 października odbędzie się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. Na tym największym spotkaniu edukacyjnym i biznesowym dla gastronomii w Polsce nie zabraknie pokazowego stoiska Hochland Professional.

Zaprezentowane zostaną na nim sery twarogowe Cremette i Creamland oraz ich zastosowanie w kuchniach restauracyjnych i hotelowych, oraz Pastry &Bakery.

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów odbędzie się w halach EXPO XXI w Warszawie. Tegoroczna edycja w dużej mierze poświęcona będzie kuchni roślinnej oraz nowym trendom i zmieniającym się warunkom funkcjonowania gastronomii. Swoje stoisko, zaprojektowane w stylu kuchni pokazowej, będzie miał także Hochland Professional.

Hochland Professional – kreator trendów

Celem udziału marki w wydarzeniu jest  inspirowanie Szefów Kuchni przez zaprezentowanie nowych form i smaków zgodnych z przewidywanymi trendami wśród profesjonalistów. Komunikacja skoncentrowana będzie wokół serów twarogowych Hochland Professional, Cremette i Creamland, i ich zastosowaniu w kuchniach serwujących dania w restauracjach, hotelach oraz lokalach typu Pastry&Bakery.

Hochland Professional reprezentować będą Mateusz Krzyszczak, Gosia Mateusiak, Nawojka Meijer oraz cukiernik – Mariusz Górecki, który będzie przygotowywał desery na bieżąco. Górecki to cukiernik młodego pokolenia, doskonale wyczuwający trendy. Swoje zdolności artystyczne łączy ze stale pogłębianą wiedzą o surowcach i sposobach ich komponowania. Na swoim koncie ma m.in. pierwsze miejsce podczas eliminacji do finału Chocolate Chef Competition Valrhona 2019, trzecie miejsce na Mistrzostwach Świata w Luksemburgu, gdzie wykonał eksponat z izomaltu oraz zwycięstwo w Lodziarskich Mistrzostwach Polski.

W „pracowni” Hochland Professional będzie można spróbować m.in. klasycznego sernika New York z dekoracją z dysku czekoladowego, tarty z kremem chantilly Creamland i liofilizowaną porzeczką czy makaroników z ganachem Cremette i białą czekoladą. Na stoisku odbędzie się również degustacja lodów na bazie serów twarogowych Cremette i Creamland, która będzie zwieńczeniem deserów na talerzach. Na gości czekały będą m.in. lody serkowe z bazylią i orzeszkami pinii czy serkowe z ogórkiem i ginem.