16. Młody Kreator Sztuki Kulinarnej – zgłoszenia do 6 października

Aktualności

16. Młody Kreator Sztuki Kulinarnej – zgłoszenia do 6 października

8 listopada we Wiskitkach poznamy zwycięzcę konkursu kulinarnego Młody Kreator Sztuki Kulinarnej.  Organizatorem wydarzenia jest Unilever Polska, a patronem medialnym Poradnik Restauratora.

Tematem XVI edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej jest: danie główne ze schabu wieprzowego bez kości, z dodatkiem dowolnego rodzaju przyprawy Delikat Knorr Professional.

Tym razem uczniowie mają za zadanie stworzyć recepturę, nagrać krótki film z przygotowania dania oraz zrobić zdjęcie finalnego efektu na talerzu.

Termin nadsyłania zgłoszeń: od 31.08 do 06.10. 2024 r.

Do drugiego ostatniego etapu gotowania na żywo zostanie zaproszonych 10 finalistów.

Finał odbędzie się w Atelier Chefsculinar we Wiskitkach 8 listopada 2024 r.

Przewodniczącym jury został Kamil Tłuczek.

Jakie nagrody czekają na wszystkich finalistów, ich trenerów i szkołę?

Za I miejsce uczestnik otrzymuje iPhone 16 Pro, odzież gastronomiczną, możliwość udziału w 3 dowolnych warsztatach III edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere oraz „Złoty bilet”, tj. automatyczne wejście do 3. etapu rekrutacji do IV edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere.

Trener uczestnika otrzymuje mikser KitchenAid i profesjonalną patelnię AMT. A szkoła zdobywa: bezpłatne warsztaty dla zwycięzcy i dziesięciu wybranych uczniów, które poprowadzi utytułowany szef kuchni Kamil Tłuczek, finalista konkursu Bocuse d’Or Poland, Hendichef, urządzenie multifunkcyjne oraz profesjonalną patelnię AMT.

Regulamin Młody Kreator Sztuki Kulinarnej