Finał Heinz Selection odbędzie się już 25 marca podczas SMAKKi GastroTargi w Warszawie.
Zadaniem 20 finalistów będzie przygotowanie flagowego burgera z wybranym sosem, a oceniać je będzie międzynarodowe jury w skład którego wejdą:
Maciej Blatkiewicz, influencer, który filmy ze swoich kulinarnych podróży publikuje na kanale Maciej je!
Paweł Biskupski, szef kuchni i doradca kulinarny Kraft Heinz
Deborshi Sarkar, kierownik działu Foodservice w Kraft Heinz
Ed Ryan, szef ds. innowacji w Kraft Heinz
Anabel Cuevas, szefowa kuchni w firmie Kraft Heinz we Francji
Cristóbal Zapico, kierownik kulinarny Kraft Heinz w Hiszpanii
Krzysztof Gawlik, ambasador RM Gastro
Piotr Wielgo, szef kuchni w jednym z warszawskich hoteli oraz doradca kulinarny Aviko HoReCa
Kuba Steuermark, szef kuchni z wieloletnim stażem. Juror ze strony marki Kruszwica.
Do 5 lutego można zgłaszać chęć udziału w programie Heinz Selection za pomocą formularza zgłoszeniowego. Link do wydarzenia.
Heinz Selection to globalny program kierowany do burgerowni niesieciowych (poniżej 5 lokali pod tą samą nazwą), czyli lokali gastronomicznych, których głównym filarem działalności jest przygotowanie oraz sprzedaż burgerów. Burgerownie te wyłonione zostaną na zasadzie konkursu Heinz Selection Finals. Celem jest stworzenie trójstronnych korzyści dla burgerowni, konsumentów oraz marki Heinz, opartych na wyjątkowych wydarzeniach i doświadczeniach.
Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.