Doskonała wiadomość dla właścicieli, managerów i przedstawicieli gastronomii. W programie targów Polagra, które odbędą się 27–29 września, oprócz bogatej oferty kilkuset wystawców, znajdą się również szkolenia, prelekcje, konkursy oraz specjalne strefy kawy i herbaty. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
Dla branży gastronomicznej nastał trudny okres. Jak przez niego przejść? Na te pytania odpowiedzi poszukają m.in. specjaliści Piotr Rogowski i Paweł Gruba, którzy poprowadzą „Eksperckie wykłady dla branży HoReCa”. Z kolei eksperci z czterech kancelarii przybliżą przepisy istotne także dla gastronomii.
Podczas Chefs Academy trzej znakomici szefowie kuchni zaprezentują ogromną dawkę wiedzy i praktycznych umiejętności. Te posiadają już uczestnicy Kulinarnego Pucharu Polski. O tytuł „Najlepszego z Najlepszych” tym razem powalczy siedem zespołów. Strefa KPP nie pozostanie pusta trzeciego dnia Polagry, bo pokazy gotowania dla publiczności zapewni Wojciech Harapkiewicz.
Odpowiedzią na potrzebę powrotu do korzeni w profesji piekarnictwa i cukiernictwa pozostaje trzydniowy finał konkursu Master Baker. O te tradycje od lat dbają mistrzowie piekarstwa, którzy kolejny raz pojawią się na Forum Piekarskim Zdrowe Pieczywo.
Blok szkoleń, prelekcji, szkoleń i forów uzupełnią nowości: po raz pierwszy na targach odbędą się kącik herbaty i festiwal kawy. Na festiwalu, na 500 m2, zaprezentują się: polscy i zagraniczni producenci kawy (z segmentu speciality), czekolady i słodyczy.
Przez trzy dni na uczestników targów czeka bogata ekspozycja. Na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich wystawcy związani z całą branżą spożywczą zaprezentują swoje rozwiązania techniczne, technologiczne i produktowe. Towarzyszyć im będą debaty i panele dyskusyjne z udziałem ekspertów.
Informacje o targach oraz zapisy na szkolenia i prelekcje dostępne na www.polagra.pl
Fot. Grupa MTP / Piotr Pasieczny – Fotobueno