Circle K rozszerza ofertę gastronomiczną na swoich stacjach. Do menu stacji dołączyła pozycja bazująca na roślinnych składnikach – kanapka z hummusem i świeżymi warzywami. To pierwszy w 100% wegański produkt, który pojawił się w ofercie gastronomicznej sieci Circle K.
Sieć Circle K stale rozwija ofertę gastronomiczną dostępną na stacjach paliw w całej Polsce, wprowadzając nowe pomysły na przekąski, które idealnie sprawdzą się na śniadanie czy popołudniowy lunch. Taką propozycją jest jedna z nowości sieci – kanapka z hummusem i warzywami. Nowa pozycja w menu Circle K jest w 100% wegańska. W jej skład wchodzą świeże warzywa takie jak sałata, ogórek i rzodkiewka, a główną rolę odgrywa pożywny hummus z suszonymi pomidorami, przyrządzony z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy. Przekąskę uzupełnia również wegańska bułka typu „samo ziarno”, bez dodatku mąki, która zawiera płatki owsiane, słonecznik, pestki dyni, złote siemię lniane, ziarno pszenicy, płatki sojowe i żytnie, grys pszenny oraz błonnik. Wyselekcjonowane zboża zastosowane w składzie pieczywa są bogate w witaminy i mają szereg właściwości prozdrowotnych – m.in. obniżają cholesterol, dobrze wpływają na układ nerwowy, a za sprawą bogatego źródła białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych chronią układ krążenia. Naturalny skład, bogaty w cenne składniki odżywcze, sprawia, że nowa propozycja od Circle K stanowi zdrową i pełnowartościową przekąskę, po którą warto sięgnąć podczas letnich posiłków.
Co ważne, wegańskie kanapki z hummusem są codziennie przygotowywane przez pracowników stacji i na świeżo serwowane klientom. Nowość będzie początkowo dostępna na 55 stacjach Circle K .
Wraz z kanapką z hummusem w menu sieci pojawiła się inna propozycja przygotowana dla klientów preferujących dietę wegetariańską. Ciabatta z jajkiem, świeżym ogórkiem, rzodkiewką i sałatą to również zdrowa i lekka propozycja na letnie śniadanie. W tym roku na stacjach Circle K wprowadzono jeszcze jedną nowość skierowaną do klientów stawiających na roślinne przekąski — Burgera Vege z mięsem roślinnym „beyond meat”. Pyszny i jednocześnie zdrowy kotlet został przygotowany z białka grochu, marchewki, soku z jabłek, granatów oraz buraków, w smaku do złudzenia przypominając soczyste burgery wołowe.