Steak Advisors – ciekawa propozycja dla branży kulinarnej

Aktualności

Steak Advisors – ciekawa propozycja dla branży kulinarnej

28 maja 2020

Mięso stało się produktem, wokół którego narosło wiele mitów. Jego hodowla i przetwórstwo budzi wiele kontrowersji. Aby rozwiać te wątpliwości, niezbędne jest podniesienie świadomości konsumenckiej i producenckiej. Obecnie, wiedza i urządzenia pozwalają na kontrolowanie procesów obróbki mięsa mechanicznej oraz mikrobiologicznej.

Sezonowanie ryb i mięsa na steki, wymusza odpowiednią selekcję surowca, a co za tym idzie dbałość o jego dobrostan. Ekonomiczne, etyczne i proekologiczne podejście do przetwarzania żywności stało się nie tylko modą czy biznesem, ale też koniecznością. Do osiągnięcia najlepszych rezultatów, adekwatnych do jakości surowca, niezbędna jest wiedza o procesach zachodzących podczas całego procesu hodowli, uboju, przechowywania, obróbki i przygotowywania mięsa ryb, zwierząt rzeźnych i dziczyzny.
Tytułowe steki to produkt premium. Nie można jednak zapomnieć o częściach zwierzęcia, które na steki się nie nadają. Często dostarczają nam one więcej radości z jedzenia niż nudna i droga polędwica. Jest wiele elementów zwierzęcia, z których steki są nieoczywiste, bo trzeba mieć wiedzę na temat ich rozbioru i przygotowania.
Jak widać twórcy Steak Advisors mają duże pole do popisu i są gotowi podzielić się swoim ponad 50-letnim doświadczeniem w branży HoReCa i chcą obalić pewne meaty oraz potwierdzić wiele factów. Zakres ich doradztwa jest podzielony na kilka obszarów, tak aby dopasować je do aktualnych potrzeb rynku i swoich klientów.

Sezonowanie mięsa i sprzedaż steków, stało się popularną propozycją w polskich restauracjach, gdzie szefowie kuchni swoje kompetencje w tym zakresie wykorzystują, aby uatrakcyjnić menu swojej restauracji. Niestety często sprawia im to problemy a wtedy do akcji może wkroczyć zespół Steak Advisors i dopracować krok po kroku dojrzewanie mięsa, aby przyniosło to odpowiedni efekt a co najważniejsze zapewniło gwarantowaną powtarzalność.

 
Steak Advisors mają szeroki wachlarz pomysłów bazujących na ogromnym doświadczeniu, które mogą być doskonałym wsparciem dla inwestorów w tych trudnych czasach – w trakcie i po pandemii – przy zmianie profilu ich działalności i chęci przemodelowania dzisiejszego biznesu, by odnaleźć się w nowej, gastronomicznej rzeczywistości. Steak Advisors gwarantują oszczędność czasu i budżetu oraz proponują rozwiązania na miarę Waszych potrzeb i możliwości, ponieważ już wcześniej zjedli na tym zęby, by dzisiaj przepracowanym know how dzielić się od ręki.

Wyróżnieniem oferty Steak Advisors jest edukacja w obszarze sezonowania mięsa, nie tylko wołowego, ale również wieprzowego, dziczyzny, drobiu oraz ryb. Dla profesjonalistów i wielbicieli protein powstała Steak Academy, w której można poznać metody rozbioru, przechowywania, sezonowania i marynowania oraz przygotowania wyrobów oraz potraw z ryb i mięsa.

Twarzą projektu jest Adam Chrząstowski, szef kuchni i konsultant HoReCa, który o stekach, sezonowaniu mięsa i kulinariach przez duże K wie niemalże wszystko. Doświadczenie zdobywał w Polsce i za granicą, wielki autorytet w branży gastronomicznej, stoi na czele Akademii Bocuse d’Or Poland. Należy podkreślić, iż Adam jest jednym z prekursorów dojrzewających steków w Polsce.
– Zapraszamy do współpracy podczas, której wprowadzimy Was w świat szacunku dla zwierzęcia. Pokażemy w jaki sposób uzyskać optymalny produkt dla potraw Waszej kuchni. W sezonowaniu liczy się wiele czynników, które stanowią swoisty łańcuch. Ważne, aby każde jego ogniwo było mocne. Do tego potrzebna jest wiedza, uwaga, cierpliwość i szacunek – powiedział Adam Chrząstowski.

Steak Advisors to to również usługi marketingowe i public relations, które przełamią klasyczne meaty twierdzące, że tylko www i social media są kluczem do sukcesu w biznesie restauracyjnym.

Steak Advisors to również platforma edukacyjno – consultingowa, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie, zarówno prowadzący biznes restauracyjny jak i miłośnik steków. To również doskonałe miejsce dla producentów i dystrybutorów, którzy chcieliby przybliżyć swoja ofertę zarówno branży HoReCa jak i domowym mistrzom grillowania.

Na świecie liczba fanów dobrego jedzenia, w tym naprawdę dobrych steków ciągle rośnie. Podsumowując, Steak Advisors to bez wątpienia wielcy miłośnicy steków! To ich wiedza i w sumie ponad 50-letnie doświadczenie sprawiło, że powołali do życia swój pomysł, który już na starcie spotkał się z dużym zainteresowaniem.

Zespół Steak Advisors jest w pełnej gotowości do wsparcia Państwa biznesu! Więcej szczegółów na naszej stronie internetowej www.steakadvisors.com

 
djmedia:263