Sieć restauracji Sushi Bistro otwiera swoją nową lokalizację Take Away w Giżycku. Jak dotąd marka posiadała cztery restauracje w Warszawie.
Sushi Bistro to ogólnopolska sieć lokali z kuchnią japońską, która odniosła sukces na rynku warszawskim. Obecnie rozwija swoją działalność w systemie franczyzy na terenie całej Polski. Otwierana 19 maja 2021 roku restauracja w Giżycku to piąty lokal sieci i pierwszy, który powstał poza Warszawą. W najbliższym czasie planowane jest otwarcie kolejnych lokali, m.in. w Legionowie.
Sushi Bistro działa na rynku warszawskim od 2014 r., marka należy do firmy Best Food, której od początku istnienia udziałowcami są Piotr Starzyk i Łukasz Tuszyński. Pierwszy lokal Sushi Bistro powstał na Ursynowie, jego aktualna siedziba to Pasaż Stokłosy 11/u12, gdzie jednocześnie znajduje się centrala firmy. Z czasem marka otworzyła na zasadach franczyzy kolejne trzy lokale w Warszawie: na Pradze ul. Łukowska 2, w Ursusie ul. Chełmońskiego 2 i na Żoliborzu przy ul. Drużbackiej 19.
Obecnie marka jest w fazie ekspansji na rynek ogólnopolski, otwierana dzisiaj w Giżycku restauracja to pierwsza z planowanych na najbliższy kwartał lokacji.
Sushi Bistro opiera system franczyzy na dwóch modelach:
- Eat & Drink, gdzie oprócz dostaw i odbiorów osobistych Klienci mogą zjeść na miejscu i spróbować wyselekcjonowanych trunków,
- Take Away, które nastawione jest na dostawy oraz odbiory osobiste.