Advertisement
Przemysław Kopania i Marcin Rajkowski powalczą o puchar KPP

Aktualności

Przemysław Kopania i Marcin Rajkowski powalczą o puchar KPP

Już w ostatni tydzień września (27-28.09) podczas 21. finału Kulinarnego Pucharu Polski w akcji zobaczyć będzie można najlepszych kucharzy w Polsce. Do tego czasu dobrze jest poznać duety, które staną do rywalizacji. Poznajcie pierwszy zespół.

Przemysław Kopania i Marcin Rajkowski, reprezentujący Crowne Plaza Warszawa – The HUB zakwalifikowali się dzięki zwycięstwu w 10. edycji Kulinarnego Rajdu Mistrzów. Konkurs ten rozegrano 28 października 2022 r. we Wrocławiu.

Przemysław Kopania jest kucharzem z zamiłowania. Ukończył jedną z warszawskich szkół gastronomicznych. Doświadczenie zdobywał w hotelach i restauracjach w Warszawie, m.in. w Mamaison Hotel Le Regina, Le Victoria Brasserie Moderne w Sofitel Warszawa Victoria, Brasserie Warszawskie, Hotel Puro Warszawa. Obecnie jest młodszym zastępcą szefa kuchni w hotelu Crown Plaza Warszawa i restauracji Nova Wola. Jak sam mówi – w pracy najwięcej inspiracji czerpie z kuchni francuskiej i polskiej. Do finału Kulinarnego Pucharu Polski zakwalifikował się dzięki zwycięstwu w Kulinarnym Rajdzie Mistrzów.

Marcin Rajkowski to kucharz, który przygodę z gotowaniem rozpoczął jako nastolatek. Doświadczenie zdobywał pracując przy śniadaniach, a następnie w kuchni bankietowej. Aktualnie pracuje jako chef de partie w restauracji Nova Wola w Hotelu Crowne Plaza w Warszawie. Po godzinach największą przyjemność czerpie ze spędzania czasu z najbliższymi.

Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.