Nowoczesne urządzenia AGD dedykowane do gastronomii są praktyczne, wydajne i ekonomiczne. Poza podstawowymi elementami wyposażenia warto zwrócić uwagę także na funkcjonalne dodatki, które mogą stanowić świetne urozmaicenie. Wszystko to, co pomaga podnieść jakość oferowanych dań i napojów, przyczynia się do sukcesu lokalu.
Szukasz sposobu na rozwój prowadzonego biznesu? A może dopiero planujesz go otworzyć i chcesz wystartować z dobrą podstawą? Podpowiadamy, jaki w jaki profesjonalny sprzęt do gastronomii warto zainwestować!
Profesjonalny sprzęt do gastronomii – niezawodne wsparcie codziennej pracy
Kompletując podstawowe wyposażenie do kuchni najrozsądniej jest postawić na profesjonalny sprzęt do gastronomii. Takie urządzenia są wyjątkowo wytrzymałe, przez co są praktycznie niezawodne. Do tego są niezwykle wydajne i ekonomiczne – pozwalają przygotowywać duże ilości żywności, przy optymalnym zużyciu energii elektrycznej/ gazu/ wody. Przy okazji ich obsługa oraz czyszczenie i konserwacja są bardzo proste, co pozwala obsłudze zaoszczędzić sporo czasu oraz energii.
Dobór sprzętu jest oczywiście zależny od charakteru lokalu. W restauracjach coraz popularniejsze są np. piece konwekcyjno-parowe, które pozwalają poddawać obróbce termicznej rozmaite produkty, na wiele różnych sposobów. Wyróżniają się tym, że dzięki krążeniu powietrza zapobiegają mieszaniu się zapachów, co umożliwia przygotowywanie różnych potraw na raz (np. ryb i pieczywa). Do tego ze względu na swoje działanie sprawiają, że obróbka jest zdrowsza – ogranicza zużycie tłuszczu oraz zachowuje więcej składników odżywczych.
Profesjonalne AGD do gastronomii – ciekawe dodatki
Nie wszystkie sprzęty AGD powinny być schowane na zapleczu. Efektowne modele jak najbardziej mogą stanowić urozmaicenie wystroju sali, wprowadzając wyjątkową atmosferę i skutecznie kusząc klientów.
Ciekawą propozycją są np. ekspresy do kawy retro. W kawiarniach i restauracjach będą dodatkowo zdobić wnętrza. Intrygująca aranżacja jest często czynnikiem decydującym o tym, że klient wybierze właśnie ten lokal. Klimat jest niezwykle ważny, ponieważ każde danie czy napój będą tym bardziej satysfakcjonujące w przyjemnym otoczeniu. W ten sposób można więc skutecznie przyciągnąć gości i zwiększyć ich poziom zadowolenia.
Niezależnie od tego, czy szukasz podstawowego wyposażenia, czy oryginalnych dodatków, wybierz producenta z wieloletnim doświadczeniem. Takie marki jak GastroProdukt czy Lofra dostarczają produkty najwyższej jakości, dedykowane do gastronomii. Ich projekt i wykonanie spełnia oczekiwania nawet najbardziej wymagających reprezentantów branży HORECA.
Artykuł zewnętrzny