Poznajcie laureatów XV Festiwalu Śląskie Smaki!

Wydarzenia

Poznajcie laureatów XV Festiwalu Śląskie Smaki!

Za nami XV Festiwal Śląskie Smaki! W tym roku wydarzenie odbyło się na zamkowym dziedzińcu Zamku Piastowskiego w Raciborzu. W konkursie kulinarnym wzięło udział osiemnaście drużyn. Remigiusz Rączka – przewodniczący konkursowego Jury podkreślał, że rywalizacja była naprawdę zacięta, a wyniki drużyn różniły się zaledwie o kilka punktów.

Zatem – poznajcie tegorocznych finalistów! Złote, Srebrne oraz Brązowe Zopaski zdobyli:

Kategoria POTRAWA REGIONALNA:

  1. KGW Tworków – Kołocz śląski z serem
  2. Chata Olimpijczyka Jasia i Helenki – Żebroczka ze szpyrkami i placki pieczone na blasze ze szpyrkami
  3. Restauracja Riva – Prażonki jurajskie

Kategoria PRODUKT LOKALNY:

  1. Las Huberta – Wędliny z dzika
  2. Zagroda na pograniczu – Sery kozie
  3. Miód Bee Made – Krzysztof Widuch – Miód rzepakowy

Kategoria POTRAWA/PRODUKT INSPIROWANY TRADYCJĄ:

  1. Słodka Manufaktura Leona – Czekolady
  2. KGW Zabełków – Mix ciasteczek kruchuch
  3. Fundacja Stare Opactwo w Rudach – Dziki żur

Dodatkowe 3 nagrody (vouchery) w każdej z kategorii wręczył: MUNU – system gastronomiczny POS.

Nagrodą była aplikacja sprzedażowa POS wraz ze zintegrowanym, własnym sklepem internetowym do zamówień online – bezpłatnie na 1 rok.

  • Kategoria POTRAWA REGIONALNA – Restauracja Riva – Prażonki jurajskie
  • Kategoria PRODUKT LOKALNY – Jurajski Koziołek – Kociołek Jurajski Koziołek
  • Kategoria POTRAWA/PRODUKT INSPIROWANY TRADYCJĄ – Fundacja Stare Opactwo w Rudach – Dziki żur

Zapraszamy na www.slaskiesmaki.pl