23 stycznia Kamil Poćwiardowski i Stanisław Kropidłowski wezmą udział w Cukierniczych Mistrzostwach Świata Juniorów, które odbędą się podczas targów SIGEP w Rimini. Tematem mistrzostw jest „Amazonia, podróż do natury”.
Kamil Poćwiardowski (Piekarnia-Cukiernia Poćwiardowski w Bydgoszczy) i Stanisław Kropidłowski (Piekarnia-Cukiernia Kropek w Zblewie) jako zadanie muszą przygotować eksponat z czekolady, karmelu i dragantu, zestaw ciastek deserowych, ciasto czekoladowe, pucharek lodowy oraz deser kawowy na talerzu.
Nasi reprezentanci będą konkurować z ekipami Francji, Korei, Peru i Włoch. Mistrzostwa zostaną rozegrane w dniach 23-25 stycznia, a ich przebieg będzie można oglądać na żywo lub online.
Drużynę i jej dzieła będzie można zobaczyć także w Polsce podczas targów Expo Sweet (26.02-1.03).