Patryk Kotarba szefem kuchni Scandinavia Resort

Ludzie

Patryk Kotarba szefem kuchni Scandinavia Resort

14 kwietnia, po ponad roku przerwy, planowane jest ponowne otwarcie Scandinavia Resort w Zatorze. Na podróż pełną polsko-skandynawskiego smaku zaprasza Patryk Kotarba, szef kuchni Scandi Restaurant.

W nowym menu pojawi się m.in. skandynawska zupa rybna z lokalnym akcentem w postaci zatorskiego karpia, pierogi z siekanym żeberkiem bbq, z musem z kiszonej kapusty czy ravioli z łososiem i pieczonym bakłażanem z musem z marchwi i pomarańczy.

W Scandinavia Resort Patryk Kotarba będzie odpowiedzialny za całą koncepcję kulinarną – od wyboru składników i opracowania standardu najważniejszego posiłku w ciągu dnia, jakim jest śniadanie, przez przygotowanie menu Scandi Restaurant i Beach Bar, po kierowanie zespołem kuchennym i współpraca przy planowaniu kolejnych inwestycji.

Patryk Kotarba to znany i ceniony szef kuchni, który zdobywał doświadczenie w renomowanych restauracjach w Polsce i za granicą. Gotował m.in. dla Prezydenta RP i Prezydenta Niemiec, uczestniczył w międzynarodowym projekcie „Good France”, trzykrotnie zdobył „żółtą czapkę” przewodnika Gault&Millau.