15 stycznia w Poznaniu odbyło się oficjalne otwarcie Food Content Studio, którego właścicielem jest Bartosz Dziamski. W uroczystym otwarciu wzięło udział blisko 150 gości, a wśród nich szefowie kuchni, partnerzy i klienci biznesowi Dziamski Studio oraz media.
Podczas otwarcia Food Content Studio zaprezentowano nową przestrzeń studia produkcji filmowej i fotograficznej specjalizującego się w food contencie oraz nowe możliwości, zaplecze techniczne i sprzętowe w tym najnowsze modele sprzętu do video produkcji i fotografii.
Dziamski Studio istnieje od 2013 r. Ma na swoim koncie produkcje telewizyjne tj. programy i spoty reklamowe, produkcje filmowe, video content na kanały online oraz produkcje fotograficzne. Dziamski Studio kreuje i produkuje treści dla marek foodowych, szefów kuchni oraz restauracji z całej Polski, przygotowuje także relacje video i foto z największych wydarzeń kulinarnych jak Bocuse d’Or, gala Gault&Millau. Filmy Dziamski Studio są prezentowane podczas festiwali filmowych w Polsce i za granicą m.in. podczas Taste Film Festival, Transatlantyk, Hungry! Film & Food Festival, Grand Video Awards, Sonoma International Film Festival, Devour! The Food Film Fest.
Produkcja food content
Dziamski Studio znalazło nową siedzibę i rozpoczyna fascynujący etap funkcjonowania jako Food Content Studio. Esencją działalności przedsięwzięcia są nadal materiały filmowe i fotograficzne, skupione wokół szeroko rozumianej tematyki kulinarnej. W nowoczesnej przestrzeni o powierzchni 450 m2, realizowany będzie przede wszystkim food content. Studio jest wyposażone w profesjonalny sprzęt do realizacji produkcji fotograficznych i filmowych na najwyższym poziomie. Dodatkowo posiada również cykloramę do realizacji sesji beauty, zdjęć packshotowych oraz modowych.
Warsztaty kulinarne, konferencje i szkolenia
Idea studia wykracza daleko poza realizacje filmowo-fotograficzne.
Będzie to również miejsce na warsztaty kulinarne w Poznaniu. Przygotowaliśmy stanowiska dla 20 osób, jadalnię oraz imponujące zaplecze gastronomiczne w pełni wyposażone przez partnerów studia. Warsztaty będą prowadzić najlepsi szefowie kuchni i blogerzy kulinarni z całej Polski. W Poznaniu mamy niewiele takich miejsc i myślę, że będzie to doskonały pomysł na integrację zespołu i spotkania, dzięki którym można zdobyć nowe umiejętności kulinarne i to od najlepszych w tym kraju. Będzie to również miejsce na warsztaty dla profesjonalistów, prezentacje nowych produktów i szkolenia – mówi Bartek Dziamski, właściciel Food Content Studio.
Kanał food content
Food Content Studio planuje również uruchomić kanał Youtube, który będzie skupiał szefów kuchni i blogerów kulinarnych. Kanał powstaje z myślą o pasjonatach gotowania, którzy chcą czerpać wiedzę od profesjonalistów i doskonalić swoje umiejętności kulinarne, a przy tym świetnie się bawić.
Na kanale pojawią się znane i lubiane nazwiska, ale również młode talenty kulinarne, które będę wspierał doświadczeniem w zakresie produkcji video – dodaje Bartosz Dziamski. Studio jest wyposażone w kuchnię modułową, którą można dowolnie aranżować i dostosowywać do indywidualnych potrzeb prowadzących. Posiada scenograficzną zabudowę oraz bogato wyposażoną rekwizytornię.
Otwarcie Food Content Studio
Event otwarcia uświetniła kolacja degustacyjna, której autorami dań byli znani szefowie kuchni: Rafał Niewiarowski, szef kuchni restauracji Dym na wodzie w Słupsku, Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni restauracji Boreczna w Michałkowej, Anna Anklewicz, szefowa kuchni restauracji Mimoza w Świebodzinie oraz szefowie kuchni z Poznania: Patryk Dziamski oraz Dawid Klimaniec. Deser przygotował Mariusz Górecki, a deskę serów zaprezentowała serowarnia Mera Vallis.