Nowy szef kuchni hotelu Holiday Inn Gdańsk – City Centre

Ludzie

Nowy szef kuchni hotelu Holiday Inn Gdańsk – City Centre

27 września 2021

Piotr Domański został mianowany szefem kuchni w gdańskim Holiday Inn.

Rozpoczął swoją przygodę z gastronomią ponad 20 lat temu w Niemczech, gdzie pracował jako kucharz w Pensjonacie Dom Włoski. Po powrocie do Polski w 1996 r. rozpoczął pracę w restauracji Meksykańskiej w Olsztynie. Jego kariera nabrała tempa, kiedy w 1999 r. objął funkcję zastępcy szefa kuchni w hotelu Gromada w Olsztynie.

Swoje bogate doświadczenie zawodowe zdobywał w wielu znanych i cenionych restauracjach na pomorzu, pełniąc w nich funkcję szefa kuchni. W latach 2002 – 2018 pracował m.in. w restauracji Elephant, La Fonte i Orzeł oraz kultowej już restauracji Kuchnia Polska u Ewy.

Piotr Domański to kucharz, który z wielką pasją i zaangażowaniem propaguje polską kuchnię, za co został przyjęty do Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej. Nie boi się nowych wyzwań i nieustannie szuka inspiracji w tworzeniu nowych dań. W 2017 r. za swoje dokonania kulinarne otrzymał tytuł Kucharz roku Gdańska. Piotr jest autorem wielu wyjątkowych przepisów opublikowanych w książkach i prasie branżowej. Chętnie pomaga innym, a za swoje zaangażowanie w działalność charytatywną otrzymał nagrodę Osobowość Roku.

W Holiday Inn Gdańsk – City Centre Piotr zarządza zespołem kucharzy, odpowiada za część gastronomiczną restauracji oraz konferencji i bankietów.

To dla mnie zaszczyt rozpocząć pracę w tak wyjątkowym hotelu, jak Holiday Inn Gdańsk – City Centre. Jestem pewny, że razem z moim fantastycznym zespołem stworzymy wiele niezapomnianych smaków i wyjątkowych chwil dla naszych gości  – mówi Piotr Domański.