Tomasz Iwańca został nowym szefem kuchni w restauracji Grand Blue w hotelu Sofitel Grand Sopot.
Do tworzenia dań wykorzystujemy wysokiej jakości produkty, w tym polskie od lokalnych dostawców. Dania powstają w konwencji klasycznej kuchni z nowoczesnym twistem a dla zachowania jakości produktu, wykorzystujemy techniki śródziemnomorskie. W menu znalazły się również dania inspirowane historycznymi przepisami z okresu powstania Grand Hotelu – mówi szef kuchni Tomasz Iwańca.
Myślą przewodnią kompozycji dań jest wykorzystanie zdrowej żywności, określanej mianem „niebieskiego jedzenia”, czyli wszelkich produktów pozyskiwanych ze środowiska wodnego, bogatych w wartości odżywcze. W menu znajdują się zarówno dania z ryb jak i owoców morza. Pierwiastki wodne i morskie odnaleźć można również w daniach mięsnych oraz wegańskich.
Restauracja Grand Blue znajduje się w hotelu Sofitel Grand Sopot. W każdy weekendy organizowane są tu wieczory z muzyką na żywo a w sezonie letnim restauracja otwiera swój ogród, w którym goście mogą delektować się koktajlami oraz daniami z letniej karty restauracji.