Kuchnia Nepalska – restauracja Himalayan Yeti
Himalaya Masala Kurczak, czyli kawałki kurczaka z papryką, cebulą i imbirem w sosie curry podawane z ryżem Basmati z kuminem.
Kuchnia Meksykańska – restauracja Dos Tacos
Torta de Cochinita Pibil. Jest to meksykańska kanapka na pieczywie własnego wypieku, z pastą z czarnej fasoli, sałatą lodową, pomidorami, cebulą marynowaną, jalapeńo, sosem chipotle mayo, guacamole, a także z wieprzowiną marynowaną w pomarańczach i achiote.
Kuchnia Grecka – restauracja Taverna Patris
Musaka z mieloną jagnięciną, wołowiną, ziemniakami i bakłażanem zapiekana pod beszamelem.
Kuchnia Bałkańska – restauracja Banjaluka
Burger po bałkańsku z marynowanym pikantnie grillowanym udem z kurczaka, sosem ajvarowym, pieczonym bakłażanem z zatarem oraz sałatką z kapusty czerwonej z pomidorem.
Włoska – La Tomatina
Pizza Funghi na oryginalnym włoskim cienkim cieście drożdżowym, z duszonymi pieczarkami, leśnymi grzybami, świeżym pesto i oliwą czosnkową.
Rezerwacje: https://deliveryweek.pl/
Festiwalowe miasta i regiony: Warszawa, Wrocław, Kraków, Łódź, Poznań, Lublin, Rzeszów, Szczecin, Śląsk
Termin Festiwalu: 17 listopada – do odwołania.