Narodowa reprezentacja Polski powołana na IKA Culinary Olympics 2024

Aktualności

Narodowa reprezentacja Polski powołana na IKA Culinary Olympics 2024

Niecałe pięć miesięcy pozostało do IKA/Olimpiady Kulinarnej 2024, która odbędzie się w dniach 2-7 lutego 2024 r., równolegle do targów Intergastra w Stuttgarcie. IKA Culinary Olympics to jedno z najważniejszych wydarzeń w kulinarnym kalendarzu szefów kuchni z całego świata.

Start w olimpiadzie poprzedza seria treningów i wielogodzinne przygotowania w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, który jest partnerem strategicznym reprezentacji. Transgourmet i Selgros Cash & Carry od lat wspierają rozwój branży gastronomicznej w Polsce nie tylko prowadząc szkolenia i współpracując z najlepszymi szefami kuchni z całego świata, ale także współpracując z OSSKiC oraz z Narodową Reprezentacją Polski Kucharzy udostępniając im przestrzeń Instytutu Kulinarnego oraz umożliwiając pracę na najlepszych produktach.

W skład kadry narodowej wchodzą:

Sebastian Krauzowicz – Manager i trener

Bartosz Peter – Kapitan (drużyna seniorów i juniorów)

Drużyna seniorów:

Bartosz Peter – kapitan

Marcin Gruszka – kucharz

Michał Świerad – cukiernik

Maciej Hippler – kucharz

Sebastian Plasota – kucharz

Tomasz Ziółkowski – kucharz

Łukasz Wódz – asystent

Wojciech Waliszewski – asystent

Drużyna juniorów:

Weronika Gurynow – kucharz

Adela Kaczmarczyk – kucharz

Udostępnij artykuł