Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej – zgłoszenia do 31 stycznia

Aktualności

Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej – zgłoszenia do 31 stycznia

22 marca 2024 r. w Warszawie podczas GastroTargów SMAKKi odbędą się Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej. Konkurs jest skierowany do restauracji z terenu całej Polski oraz z zagranicy, specjalizujących się w daniach kuchni tajskiej. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa z dniem 31 stycznia.

Kuchnia tajska to jedna z najbardziej aromatycznych, kolorowych i smacznych kuchni świata. Charakteryzuje się bogactwem smaków, używaniem świeżych składników, a także ich umiejętnym łączeniem w jednym daniu.

Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej to pierwsze tego typu zawody organizowane w Polsce. Zwycięska restauracja otrzyma tytuł mistrzowski, a osoba biorąca udział w konkursie nagrodę, dzięki której wzbogaci swoje doświadczenie w przygotowywaniu dań kuchni tajskiej.

Dania oceni jury w składnie: Daria Ładocha (prezenterka telewizyjna, dziennikarka kulinarna, autorka książek, trener kuchni tajskiej), Patryk Galewski (szef kuchni, szef w projekcie PaKa, realizowanym przez Fundację ks. Jana Kaczkowskiego, autor książki „Kuchnia na pełnej petardzie”), Surat Butsarakham (szef kuchni konceptu restauracyjnego PaTaThai).

Regulamin