Michał Stężalski, właściciel i szef kuchni bistro Nonna Fela oraz Tej Pyza w Poznaniu podpowiada na co warto stawiać i jakie zmiany wprowadzać do swojej działalności, żeby przetrwać kryzys.
Jest kilka kluczowych elementów, które trzeba wprowadzić by przetrwać kryzys:
*dostosować menu do potrzeb delivery, tak by zachować jak najdłużej wysoką temperaturę potraw bez strat na jakości;
*wdrożyć własną dystrybucję i logistykę dań, bez zewnętrznych agregatorów;
*zmniejszyć czas pracy funkcjonowania restauracji, co pozwoli optymalizować godziny pracowników i wydajność restauracji;
*zwiększyć nakłady finansowe na szeroko rozumiany marketing.
Michał Stężalski:
właściciel i szef kuchni bistro Nonna Fela w Poznaniu
właściciel i szef kuchni bistro Tej Pyza w Poznaniu
Zdobywca 3 miejsca polskiej selekcji Bocuse d’Or Poland2019
Szef kuchni: Szara Gęś w Krakowie
Szef kuchni: Le Palais du Jardin w Poznaniu
Kucharz: Restauracja Papavero w Poznaniu
Kucharz: Novotel Poznan Centrum
Oprac. red.
Fot. Bartosz Dziamski