Marcin Panek nowym szefem gastronomii w Airport Hotel Okęcie

Ludzie

Marcin Panek nowym szefem gastronomii w Airport Hotel Okęcie

Doświadczenie ma ogromne znaczenie w przypadku osób pracujących na stanowiskach kierowniczych. Otwiera nowe możliwości rozwoju danego działu w hotelu, wprowadzenie nowych procedur i usprawnień. Doświadczony szef gastronomii posiada głęboką wiedzę na temat funkcjonowania branży gastronomicznej, co obejmuje trendy, preferencje klientów, sezonowość produktów i inne kluczowe czynniki wpływające na sukces restauracji. Ta praktyczna wiedza jest nie do zastąpienia i umożliwia podejmowanie trafnych decyzji. Nic więc dziwnego, że nowym dyrektorem F&B w Airport Hotel Okęcie został Marcin Panek.

Od pomocnika kelnera do dyrektora

Marcin Panek z branżą hotelarską związany jest już od ponad 20 lat. Branżę zna od podszewki. Zaczynał od pracy jako pomocnik kelnera, a następnie przeszedł przez wszystkie szczeble zawodowe, aż po dyrektora hotelu Brant Wiązowna.

Od 12 lat spełnia się zawodowo jako dyrektor F&B w hotelach 4* i 5* w kraju. Pracował także w 3* Hotelu Sangate przy Okęciu, który miał być obiektem przejściowym do nowych hoteli sieci Hilton i Moxy, jednak jak w wielu przypadkach, pandemia pokrzyżowała te plany.

Lata pracy sprawiły, że zdobył ogromne doświadczenie, które umożliwia mu rozwinięcie skutecznego zarządzania zespołem, prowadzenie operacji kuchni, tworzenie unikalnego doświadczenia dla klientów oraz skuteczne rozwiązywanie problemów. To wiedza i praktyka, które przekładają się na sukces hotelowej restauracji i zadowolenie gości.

Współpraca z Airport Hotel Okęcie

Airport Hotel Okęcie to obiekt, który cieszy się bardzo dobrą opinią zarówno gości, jak i pracowników. Dlatego Marcin Panek wybrał właśnie to miejsce.

Od dawna Airport Hotel Okęcie cieszy się bardzo wysokim poziomem usług, dlatego chciałem podjąć pracę w tym właśnie obiekcie. Hotel jest projektem bardzo mocno dopracowanym. Każdego dnia staramy się zaskakiwać naszych gości wachlarzem wysokich standardów. Słyniemy z bardzo dobrej kuchni i to jest nasz priorytet. Dokładamy wszelkich starań, aby utrzymać jakość oraz odkrywać nowinki światowe. Dodatkowo, Airport Hotel Okęcie jest miejscem bardzo przyjaznym dla wszystkich pracowników i pozwalającym się rozwijać pod każdym względem – mówi Marcin Panek.