Kulinarny Rajd Mistrzów – zgłoszenia do 19 października

Aktualności

Kulinarny Rajd Mistrzów – zgłoszenia do 19 października

10 Jubileuszowy Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Rajd Mistrzów 2022 odbędzie się w dniu 28 października (piątek) w Haston Congress Center. Konkurs zagości  już po raz ósmy w stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu. Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel.

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.

Zgłoszenia do dnia:  19 października 2022, do godz.: 24.00. na adres: konkurs@haston.pl 

Nagrody

W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 28 października o godz. 9.00 a zakończą około godz. 15.00.

Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.

Temat

Tematem bieżącej edycji konkursu jest:

Konkurencja główna:

Przekąska:

Filet z sandacza + dowolny zestaw minimum trzech ziół charakterystycznych dla naszego kraju

Danie główne:

Schab/comber cielęcy z/k (cielęcina mleczna) + owoc rokitnika i/lub dereń (dopuszcza się owoce mrożone)

Wszystkie wymienione składniki przystawki oraz dania głównego muszą obowiązkowo zostać wkomponowane w potrawę, nie mogą występować jako element dekoracyjny.

Uroczysta Gala

Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.

Wieczorną imprezę uświetni swoim występem gość specjalny — gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.

Zgłoszenia do konkursu

Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl

Informacje dodatkowe:

Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721,

506 006 117 lub 512 71 90 63;

Zgłoszenia do dnia:  19 października 2022, do godz.: 24.00.

Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.