„Kulinarna podróż ku pasji i integracji” – warsztaty w restauracji Babinicz

Aktualności

„Kulinarna podróż ku pasji i integracji” – warsztaty w restauracji Babinicz

W ramach zajęć rewalidacyjnych uczniowie klas terapeutycznych/specjalnych z Zespołu Szkół im. Marii Skłodowskiej-Curie w Szczawnie Zdroju wzięli udział w warsztatach kulinarnych zorganizowanych w restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko.

Warsztaty poprowadził szef kuchni, Radosław Dziubczyński. Wyróżniał się nie tylko profesjonalizmem, lecz także wyjątkową empatią i zrozumieniem dla potrzeb uczniów w spektrum autyzmu.

Pod czujnym okiem szefa kuchni uczniowie odkrywali tajniki sztuki kulinarnej, rozwijając swoje umiejętności i talenty. Prowadzący chętnie dzielił się swoją wiedzą, a jego indywidualne podejście do każdego uczestnika stworzyło przyjazną atmosferę, sprzyjającą nauce i integracji.

Bezpieczeństwo i wsparcie uczniów zapewniały nauczycielki zajęć rewalidacyjnych: Katarzyna Jamuła, Radomira Żółczyńska-Klim, Magdalena Ostrowska, Jolanta Ozimek, Agnieszka Matejczuk oraz Edyta Pantol.

źródło: Zespół Szkół im. Marii Skłodowskiej-Curie w Szczawnie Zdroju