Poprzednie edycje warsztatów w ramach cyklu „Masterclass”, zarówno kwietniowe cukiernicze, jak i czerwcowe ‘Snacking Trends’, cieszyły się ogromnym zainteresowaniem. Dlatego już 10 września Hochland Professional zaprasza na kolejne warsztaty – tym razem prowadzone przez Alona Thana i dedykowane Sushi Masterom. Nie zabraknie również słodkiego akcentu, bo drugi z bloków będzie cukierniczy, a swoimi pomysłami na azjatyckie desery podzieli się Mariusz Górecki.
Głównym prowadzącym wrześniowe warsztaty z cyklu „Masterclass” będzie Mistrz Świata Sushi z Tokio 2015 i trener Sushi Materów z całego świata – Alon Than. To twórca konceptów kulinarnych Izumi Sushi, Kago oraz Match Bistro & Bar, a także Omakase by Alon, czyli pierwszej w Polsce restauracji sushi wyłącznie z menu degustacyjnym. Uczestników warsztatów wprowadzi on do świata tradycyjnego sushi: zaprezentuje gotowanie i zakwaszanie ryżu, technikę nigiri w stylu Edo oraz wykona współczesne fusion maki, w tym rosomaki, futomaki czy california. Nauczy również formowania sushi zgodnie ze sztuką japońską.
Podczas drugiego bloku swój kunszt pokaże natomiast Mariusz Górecki – finalista Best Pastry Chef 2016, brązowy medalista cukierniczych Mistrzostw Świata w Luksemburgu i ambasador Akademii Hochland Professional. Ta część warsztatów poświęcona będzie deserowemu menu w stylu japońskim i orientalnym azjatyckim deserom.
Nigiri z tuńczykiem z oliwą truflową i serem Hochland, dipy na bazie naszych serków i orientalnych składników czy sernik z eukaliptusem, kokosem i yuzu – to tylko niektóre z propozycji, jakie uczestnicy wrześniowych warsztatów „Masterclass” wykonają pod czujnym okiem Alona Thana oraz Mariusza Góreckiego. To doskonała okazja dla Sushi Masterów na odkrycie najnowszych trendów, jakie obecnie rządzą w azjatyckiej kuchni i tej na słodko, i tej na słono – zachęca Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.
Informacje na temat szkoleń Masterclass dostępne są na stronie: www.warsztaty-hochland.pl