Kamil Sodo członkiem Klubu Szefów Kuchni

Aktualności

Kamil Sodo członkiem Klubu Szefów Kuchni

Kamil Sodo, szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem, został członkiem Klubu Szefów Kuchni. Posiada tytuł mistrza w zawodzie kucharz. Pracę zawodową rozpoczął w 2013 r. w hotelu w uzdrowiskowej miejscowości Solec-Zdrój, gdzie pełnił funkcję kucharza, a następnie szefa zmiany. Kolejnym miejscem pracy był hotel w Busku Zdroju, gdzie pracował prawie 6 lat.

W połowie 2023r. rozpoczął współpracę z prywatną firmą Uzdrowisko Solec-Zdrój jako szef kuchni, gdzie otworzył restauracje w lipcu 2023 r.

Obecnie pomaga w organizacji całego zaplecza kuchni w nowopowstającym hotelu 5* w Solcu-Zdroju, którego otwarcie zaplanowane jest na koniec 2024 r.

Kamil Sodo ukończył Technikum gastronomiczne w Busku Zdroju, następnie studia licencjackie z zarządzania na Uniwersytecie Jana Kochanowskiego w Kielcach, a tytuł magistra administracji uzyskał na Akademii Nauk Stosowanych w Tarnowie.