iCombi Pro zdobywa nagrodę Good Design za rok 2020

Aktualności

iCombi Pro zdobywa nagrodę Good Design za rok 2020

02 marca 2021

 

Nagroda Good Design, ustanowiona w 1950 roku w Chicago, jest jedną z najstarszych i najbardziej prestiżowych na świecie nagród za doskonałość designerską.
Ta doroczna nagroda jest przyznawana przez Muzeum Architektury i Designu Athenaeum w Chicago, we współpracy z Europejskim Centrum Architektury Sztuki Designu i Studiów Miejskich, a zgłoszenia są oceniane przez złożone z ekspertów jury. W tym roku projektanci i producenci z całego świata zgłosili rekordową liczbę propozycji.

Urządzenie iCombi Pro uhonorowano w kategorii „Kuchnia i wyposażenie” za smukły i atrakcyjny stalowo-szklany wygląd, zgodny z koncepcją nowoczesnych otwartych kuchni. Duży szklany front i jasne oświetlenie LED umożliwiają dobry widok tego, co znajduje się w środku pieca. Linia iCombi Pro została wprowadzona na światowy rynek w okresie od maja do października 2020 r.

„Główny cel każdego produktu naszej firmy jest taki sam: produkt musi zapewniać klientowi korzyść – mówi Peter Wiedemann, dyrektor do spraw technicznych w firmie Rational – iCombi Pro pokazuje, że system do przyrządzania potraw może być równocześnie technicznie zaawansowany, jak i estetyczny. Jesteśmy zachwyceni otrzymaniem tego wyjątkowego wyróżnienia, stanowiącego wyraz uznania dla innowacji i myśli designerskiej, zawartych w naszym produkcie.

Od siedemdziesięciu lat nagrodą Good Design wyróżnia się wiodącę i najlepsze produkty współczesnego designu z całego świata. Firma RATIONAL dołącza do wybitnej klasy darzonych szacunkiem marek, znanych z innowacyjności, designu i komercyjnego sukcesu. Do nagrodzonych w 2020 r.  firm należą wizjonerscy liderzy rynku, tacy jak Alessi SpA, Braun AG, Google Inc., Nissan i Peloton. Nagradzane są różnorodne produkty od Boeinga 787 Dreamlinera i statku kosmicznego NASA po spinacz do papieru – każdy z nich był jednak przykładem produktu łączącego wybitną doskonałość designerską z niezrównaną funkcjonalnością.

oprac. red.