Hermes Kulinarny „Poradnika Restauratora” – nominacje

Aktualności

Hermes Kulinarny „Poradnika Restauratora” – nominacje

Przed nami nominacje do Hermesa Kulinarnego „Poradnika Restauratora”. To wyróżnienie przyznawane jest od 2005 r. wyłącznie głosami szefów kuchni – laureatów Hermesa Kulinarnego „Poradnika Restauratora” z lat poprzednich.

O tym, kto je otrzyma, nie decydują zatem ani inspektorzy, ani anonimowe ankiety, ale ci, którzy najlepiej wiedzą, jak wygląda praca w gastronomii, jak smakować powinny dania i jakie są trendy kulinarne w danym sezonie. Decyduje o tym Akademia Laureatów Hermesów Kulinarnych „Poradnika Restauratora”, oddając swoje głosy na nominowanych do nagrody. Nasza redakcja nie pobiera z tego tytułu żadnych opłat i licencji. Nagroda ta jest, więc przede wszystkim wyrazem uznania w branży. Na tym polega jej prestiż.

Skład Akademii stanowią znane postaci branży gastronomicznej, jak Robert Sowa, Kurt Scheller, Przemysław Klima, Wojciech Modest Amaro, Jerzy Pasikowski, Marcin Budynek, Bartosz Peter, Paweł Stawicki, Giancarlo Russo, Janusz Profus i Joanna Klimas-Profus i wiele innych.

Kto w tym roku otrzyma statuetką Hermesa Kulinarnego „Poradnika Restauratora” dowiemy się 19 września w Hotelu Hampton by Hilton Poznań-Swarzędz.

NOMINACJE DO STATUETKI HERMESA KULINARNEGO „PORADNIKA RESTAURATORA” 

RESTAURACJA

Carska, Białowieża – Mariusz Dąbała

Sztormowa, Stegna – Grzegorz Labuda

Figaro, Poznań – Albano Asani

HUB. Praga, Warszawa – Witold Iwański

Giewont Maison de Cuisine, Kościelisko – Przemysław Sieradzki

RESTAURACJA HOTELOWA

H15 Luxury Hotel Palace, Kraków– Artesse

Hotel Narvil Conference & Spa, Serock – Aruana

Hotel Grand Lubicz, Ustka – Chapeau Bas

Hotel Crystal Moutain, Wisła – Crystal

Hotel Arłamów, Arłamów – Carpathia

CUKIERNICY

Michał Iwaniuk, Cukiernia Belvedere Gourmet Group, Warszawa

Konrad Tota, Galeria Tortów Artystycznych, Kraków

Ewa Drzewicka-Łyżwa, Jula Smakula, Warszawa

Paweł Mieszała, Kawiarnia Kociak, Poznań

Sylwia i Paweł Tomaszkiewicz, Pracownia Cukiernicza Zagoździński, Warszawa

KUCHARZ MŁODEGO POKOLENIA

Jakub Żymelski, Hotel i Restauracji Antonińska, Leszno

Michał Wester, Restauracja Tarasowa, Wrocław

Adam Lelewer, Restauracja Rządcówka, Ostoja Chobienice.

Udostępnij artykuł