Boczniak ostrygowaty w panco, z limonką, miętą oraz dżemem z chili; ravioli sepia z krupniokiem, chutneyem z ananasa i jabłka oraz nitkami chili, a może jesiotr w sosie beurre blanc z chińską kapustą choy sum, 3 rodzajami kawioru? Jesteście ciekawi, jak smakują takie niecodzienne połączenia?
6 lipca wystartował Dining Week. Szefowie kuchni specjalnie na festiwal przygotowali unikalne dania #SpozaKarty oraz w prezencie dla każdego gościa niespodziankę smakową amuse-bouche, której nie znajdziemy w regularnej karcie! Menu nie z tej ziemi można rezerwować na www.DiningWeek.pl!
Wiosenna edycja Dining Weeka potrwa do 31 lipca.
#Frank Winebar&Shop (Warszawa)
Duszone policzki i ozory z dzika w czerwonym winie, zapiekane z topinamburem, jeżynami i miodem spadziowym.
#Why Thai (Poznań)
Boczniak ostrygowaty w panco, z limonką, miętą oraz dżemem z chili.
#ORSO (Knurów)
Ravioli sepia z krupniokiem, chutneyem z ananasa i jabłka, nitkami chilli oraz oliwą lubczykową.
#Niesztuka (Gdańsk)
Jesiotr w sosie beurre blanc z chińską kapustą choy sum, 3 rodzajami kawioru oraz szczypiorkiem.