Śniadania hotelowe nie tylko różnorodność produktów i dań, ale także ciekawe doświadczenia mogą być dla podróżujących atrakcją. Dawid Wojciechowski, Executive Chef w restauracji Salt w Copernicus Toruń Hotel, poleca live cooking. – Przez wielu tak uwielbiany, bo można skomponować jajecznicę z ulubionymi dodatkami. Gość, opuszczając hotel, ma wyjeżdżać z poczuciem, że swój pobyt zakończył pełnowartościowym posiłkiem, który zaspokoił wszelkie jego potrzeby w tym zakresie – a pozytywne opinie, tylko nas w tym utwierdzają. Śniadanie jest uważane przez dietetyków za posiłek najważniejszy dla zdrowia i właściwego funkcjonowania organizmu – i my też tak go postrzegamy. W naszej bogatej ofercie śniadaniowej stawiamy przede wszystkim na jakość i różnorodność produktów – nie ograniczamy się tylko do podstaw. Nie może zabraknąć dań bezglutenowych, bez laktozy czy śniadania stricte wege – mówi.
oprac. red.