Znamy skład jury, które będzie oceniać konkursowe potrawy z karpiem w roli głównej, podczas tegorocznej edycji konkursu Czas na rybę! Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
Jest jeszcze czas, żeby dołączyć do grona uczestników. Organizatorzy czekają na zgłoszenia do 13 września br. W konkursowej potrawie musi się znaleźć karp opolski oraz warzywa kiszone z Gospodarstwa Rolnego Michała Sznajdera. Jeśli uczestnicy będą używali produktów tłuszczowych – zapewni je firma Bunge – właściciel marki Kruszwica. Najwyższej jakości przypraw dostarczy firma Darpol.
Jury konkursu dla profesjonalistów, który odbędzie się w dn. 5.10.2024 r.
Marcin Bielec
Jean Bos
Krzysztof Gawlik
Wojciech Harapkiewicz
Wolfgang P. Menge
Joanna Ochniak
Marcin Przybysz
Giancarlo Russo
Marcin Soból
Robert Sowa
Paweł Stawicki
Krzysztof Robert Szulborski
Jarosław Uściński
Jarek Walczyk
Jury konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych, który odbędzie się w dn. 4.10.2024
Janusz Garncarczyk
Radosław Kłapacz
Krzysztof Malinowski
Marek Namysłowski
Joanna Ochniak
Artur Piotrowski
Krzysztof Wierzba
Jest o co walczyć!
Profesjonaliści walczą o nominację do Kulinarnego Pucharu Polski oraz nagrodę o wartości 8 tys. zł. Dodatkowo firma Unox zaprasza laureatów na zwiedzanie fabryki pieców we Włoszech.
Uczniowie mają do wygrania nagrody o wartości do 2400 zł oraz minimalnie tygodniowy staż u szefa kuchni ze stowarzyszenia Euro-Toques Polska.
Lista partnerów jest otwarta do 10 września! Zainteresowanych współpracą prosimy o kontakt telefoniczny: 535 380 010.
Informacje o konkursie można znaleźć:
– na stronie: https://czasnarybe.opolskieryby.pl/
– na FB: https://www.facebook.com/CzasNaRybe
– bezpośrednio u organizatorów:
Aleksandra Czerkawska – tel. 535 380 010, Kamil Klekowski – tel. 790 247 247.