Czas na rybę! Znamy skład jury

Aktualności

Czas na rybę! Znamy skład jury

Znamy skład jury, które będzie oceniać konkursowe potrawy z karpiem w roli głównej, podczas tegorocznej edycji konkursu Czas na rybę! Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Jest jeszcze czas, żeby dołączyć do grona uczestników. Organizatorzy czekają na zgłoszenia do 13 września br. W konkursowej potrawie musi się znaleźć karp opolski oraz warzywa kiszone z Gospodarstwa Rolnego Michała Sznajdera. Jeśli uczestnicy będą używali produktów tłuszczowych – zapewni je firma Bunge – właściciel marki Kruszwica. Najwyższej jakości przypraw dostarczy firma Darpol.

Jury konkursu dla profesjonalistów, który odbędzie się w dn. 5.10.2024 r.

Marcin Bielec

Jean Bos

Krzysztof Gawlik

Wojciech Harapkiewicz

Wolfgang P. Menge

Joanna Ochniak

Marcin Przybysz

Giancarlo Russo

Marcin Soból

Robert Sowa

Paweł Stawicki

Krzysztof Robert Szulborski

Jarosław Uściński

Jarek Walczyk

Jury konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych, który odbędzie się w dn. 4.10.2024

Janusz Garncarczyk

Radosław Kłapacz

Krzysztof Malinowski

Marek Namysłowski

Joanna Ochniak

Artur Piotrowski

Krzysztof Wierzba

Jest o co walczyć!

Profesjonaliści walczą o nominację do Kulinarnego Pucharu Polski oraz nagrodę o wartości 8 tys. zł. Dodatkowo firma Unox zaprasza laureatów na zwiedzanie fabryki pieców we Włoszech.

Uczniowie mają do wygrania nagrody o wartości do 2400 zł oraz minimalnie tygodniowy staż u szefa kuchni ze stowarzyszenia Euro-Toques Polska.

Lista partnerów jest otwarta do 10 września! Zainteresowanych współpracą prosimy o kontakt telefoniczny: 535 380 010.

Informacje o konkursie można znaleźć:

–          na stronie: https://czasnarybe.opolskieryby.pl/

–          na FB: https://www.facebook.com/CzasNaRybe

–          bezpośrednio u organizatorów:

Aleksandra Czerkawska  – tel. 535 380 010, Kamil Klekowski  – tel. 790 247 247.