Konkurs na najlepszą potrawę z karpia opolskiego z dodatkowym obowiązkowym produktem – masłem Mleczne Ogrody oraz makronem Śląski Bifej, odbędzie się w pierwszy weekend października na Zamku w Niemodlinie. Organizatorzy na zgłoszenia szefów kuchni czekają do 12 września, natomiast uczniów szkół gastronomicznych do 15 września.
W jury konkursu Czas na rybę dla szefów kuchni zobaczymy: Iwonę Niemczewską, Wojciecha Harapkiewicza, Jarosława Uścińskiego, Tomasza Smoczyka, Marcina Sobola, Krzysztofa Szulborskiego, Krzysztofa Malinowskiego, Krzysztofa Gawlika, Jeana Bosa czy Jarka Walczyka.
http://swietokarpia.pl/cnr/konkurs/zgloszenia
Kontakt z organizatorami:
Rybacka Lokalna Grupa Działania “Opolszczyzna” – tel. 535 380 010
Edukacja od Kuchni – Kamil Klekowski – tel. 790 247 247.
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.