CHEF Culinary Cup 2022 za nami

Aktualności

CHEF Culinary Cup 2022 za nami

12 października, podczas Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów, odbyła się piąta edycja konkursu CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego. Pierwsze miejsce wywalczył Tomasz Grota z restauracji Aleja 40 w Gdyni. Na drugim miejscu uplasował się Mateusz Cheda z Hotelu Binkowski w Kielcach, a na trzecim Łukasz Boreczek z Hotelu i Restauracji Piano w Lublinie.

Potrawy były oceniane przez jury w składzie: Jerzy Pasikowski (przewodniczący), Ernest Jagodziński, Robert Sowa, Adam Chrząstowski i Wojciech Harapkiewicz.

W tym roku przyznano również nagrodę specjalną digitalową. Publiczność zgromadzona na FanPage’u Profesjonaliści od kuchni uhonorowała Tomasz Grota, który uzyskał najwięcej like’ów pod zdjęciem swojego dania – (199 głosów).

Nazwa konkursu związana jest z marką CHEF, która została stworzona, aby promować kreatywność kucharzy. Produkty CHEF to bazy kulinarne będące, niezbędnymi składnikami dla każdej wysokiej klasy kuchni oraz kucharzy, którzy mają wysokie aspiracje do tworzenia wyjątkowych dań. Opracowana ponad 40 lat temu we Francji przez kucharzy marka CHEF jest bardzo mocno osadzona we francuskiej tradycji kulinarnej, czerpiąc w pełni z jej dziedzictwa.