17 stycznia w Białymstoku otwarto nowy lokal Carat Kebab. Przez pierwsze trzy dni wydano ponad 2100 kebabów. Operatorem sieci franczyzowej Carat Kebab jest firma 7 Street Łukasz Błażejewski.
To co wyróżnia Carat Kebab spośród innych lokali serwujących kebab, to własnej produkcji rzemieślnicze mięsa z wołowiny i całych płatów baraniny, z kurczaka oraz sosy, które są komponowane według autorskich receptur z użyciem świeżych ziół. Oprócz klasycznych wariantów kebabów, w menu można znaleźć również unikalne pozycje, takie jak kebab ze świeżymi owocami mango, kebab z dresingiem orzechowym i kruszonymi orzechami oraz kolendrą, czy kebab z sosem chili-malina na bazie świeżych malin.
Jesteśmy dumni, że możemy wprowadzić taką innowację kulinarną do Białegostoku. Przykładamy wielką wagę̨ do jakości i autentycznego smaku – powiedział Łukasz B. Błażejewski z firmy 7 Street.
źródło: informacja prasowa Carat Kebab
oprac. H. Handkowska